FCK åbner Champions League med 1-1 mod Juventus

FC København viste mod, spillede flot fodbold og blev belønnet med en god start på gruppespillet i Champions League. Tirsdag aften spillede FCK 1-1 mod det italienske mesterhold Juventus i Parken.

Resultatet må siges at være noget af en skalp i FCK's nuværende meget skrøbelige forfatning, og det lover godt for resten af gruppespillet.

Nicolai Jørgensen bragte FCK foran 1-0 allerede efter et kvarters spil. Det skete efter et frispark fra Pierre Bengtsson og uvant sløset forsvarsspil hos italienerne, så Nicolai Jørgensen til sidst kunne trille bolden i mål fra tæt hold.

En overraskende føring, for Juventus var på papiret storfavoritter mod det kriseramte danske mesterhold, som ligger tredjesidst i Superligaen.

Men det var slet ikke til at se, at FCK har været i krise i det meste af sæsonen. Københavnerne var som forvandlet og leverede deres klart bedst præstation i hele sæsonen.

Cheftræner Ståle Solbakken havde på forhånd sagt, at holdet måske kunne blive hjulpet af rammerne. Og man må sige, at kulissen med et totalt udsolgt Parken var med til at løfte FCK.

Juventus spillede alt for langsomt i første halvleg, og det var nemt for FCK at dæmme op for italienernes offensiv.

Alligevel var Juventus i glimt farlige, og kun to pragtredninger af Johan Wiland i FCK-målet holdt Juventus fra fadet i midten af første halvleg på afslutninger fra Giorgio Chiellini og Paul Pogba.

Italienerne havde bolden mest, spillede sig frem til flest chancer og hjørnespark, men det var ikke sådan, at FCK på nogen måde var nedspillet. Tværtimod havde man fornemmelsen af, at FCK kunne slå til på kontra.

Solbakken dirigerede ivrigt sine spillere på sidelinjen i sit mørke jakkesæt, og publikum råbte nordmandens navn taktfast. Der var god stemning i Parken.

I anden halvleg ændrede kampen karakter. Juventus kom langt bedre i gang. Tevez fik en friløber, og Wiland måtte diske op med en fodparade.

Efter 54 minutter gik det så galt for FCK-defensiven, og Fabio Quagliarella, som indtil da havde haft en skidt dag, stod på rette sted og fik høvlet udligningen til 1-1 ind bag Wiland.

Derfra stod der Juventus på det hele, og FCK og Wiland havde nok at gøre med at redde det ene point i hus. Den svenske målmand var dagens mand i skysovs, og uden ham havde FCK nok tabt kampen.

Men det endte med et point for FCK i åbningskampen, og det kan måske blive et psykologisk vendepunkt for holdet, som har savnet selvtillid i denne sæson.

I næste kamp i gruppespillet skal FCK møde Real Madrid på udebane, og det bliver en endnu sværere opgave, hvor det danske mesterhold kun kan overraske.