FCK-slutspurt stopper FCN's pokalstime

Sölvi Ottesen og Pape Pate Diouf afgjorde pokalkvartfinalen mellem FCK og FCN til københavnernes fordel.

Efter 17 sejre i træk i pokalturneringen måtte FC Nordsjælland torsdag aften overgive sig til FC København.

De danske mestre slog de to foregående sæsoners pokalmestre med 2-0 på to sene mål af Sölvi Ottesen og Pape Pate Diouf.

På trods af de 87 målløse minutter undervejs var der tale om en velspillet og underholdende fodboldkamp, der levede op til forventningerne til et møde mellem Superligaens nummer et og to.

Det var FCK, der lagde bedst ud. Allerede efter fem minutter havde ligatopscorer Dame N'Doye sendt bolden på overliggeren, og det skulle ikke blive den eneste store FCK-chance i første halvleg.

Faktisk var FC Nordsjælland slemt på hælene i kampens første halve time, hvor den nyudnævnte landsholdsspiller Jores Okore et par gange måtte træde til med en reddende tackling eller skulder.

Og sekunder før pausen var N'Doye endnu engang tæt på, men sendte fra kort afstand bolden lige over mål.

Nordsjællænderne kom dog bedst i gang efter pausen og spillede et rigtigt godt første kvarter i anden halvleg.

Herfra var det igen FCK, der overtog initiativet, og både Pape Pate Diouf, Cesar Santin og Dame N'Doye havde muligheden for at afgøre kampen i den regulære spilletid.

Det blev dog Sölvi Ottesen, der satte det afgørende stød ind, da han profiterede af sit stærke hovedspil og en dødbold i kampens 88. minut.

Og de groggy FCN-spillere måtte kort efter erkende, at slaget var tabt, da Pape Pate Diouf blev spillet fri på kanten af offside og nemt udplacerede Jesper Hansen i målet.

Dermed står det altså klart, at der skal findes en ny pokalmester til foråret. Og samtidig lykkedes det ikke for FC Nordsjælland at blive den første klub, der når pokalsemifinalen tre år i træk.

Fredag trækkes der lod til semifinalerne, og de fire hold i bowlen er FC København, Sønderjyske, Horsens og HB Køge - alle fra Superligaen.