FCN og FCM deler i drama og giver Brøndby fordel i guldjagt

FC Nordsjælland og FC Midtjylland leverede mandag en vanvittig topkamp, der havde det hele. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Brøndby fører Superligaen før sidste spillerunde, efter at FCN og FCM spillede 3-3 i vanvittigt drama.

Brøndby fører Superligaen, når sidste spillerunde af mesterskabsspillet afvikles på søndag.

Sådan er situationen, efter at FC Nordsjælland og FC Midtjylland mandag spillede 3-3 i sæsonens måske mest medrivende og underholdende superligakamp.

FCN førte med 3-0 allerede i første halvleg, men FCM reducerede til 2-3 før pausen og fik uafgjort i slutningen af kampen.

Før sidste spillerunde har både Brøndby og FCM 62 point, men Brøndby kan formentlig selv afgøre det med en sejr, da holdet har en målforskel, der er syv mål bedre end midtjydernes.

FC København har 58 point, men mangler at spille i denne runde. Det sker tirsdag mod AGF i Aarhus.

Med det uafgjorte resultat har FCN udspillet sin guldchance.

Det må FCN ærgre sig voldsomt over efter kampens forløb. FCN førte med 2-0 allerede efter et kvarter, selv om FCM faktisk havde været bedst spillende.

Midtjyderne mødte FCN i et ekstremt højt pres, der skabte hjemmeholdet problemer.

Chancer skabte FCM også, og det var næsten ikke til at tro, at Franculino fra klos hold ved bageste stolpe formåede at heade bolden forbi mål og i sidenettet.

FCN skulle derimod ikke bruge mere end en chance for at score. På kanten af feltet driblede Ibrahim Osman sig fri og scorede sikkert til 1-0 efter ti minutter.

Fem minutter senere var forårets vel bedste superligaspiller Andreas Schjelderup på spil i venstre side, og den unge nordmand fandt Benjamin Nygren, der tog et smart træk i feltet og bankede bolden ind til 2-0.

Det var en kamp, der levede op til prædikatet topbrag i underholdning, kvalitet og intensitet. Spillet bølgede frem og tilbage, og begge mandskaber blev ved med at komme til chancer.

Efter omkring en halv time burde FCN have øget til 3-0, men FCM-keeper Martin Fraisl diskede op med en klasseredning på Adamo Nagalos hovedstød med hjælp fra overliggeren.

Men det var en stakket frist for FCM, der igen og igen var på hælene. Efter 35 minutter lynede Nygren igen, denne gang på Martin Freses skarpe aflevering, efter at Schjelderup havde sat angrebet i gang.

Bolden var dog knap nok givet op igen, før FCM tændte et lille håb, da Franculino reducerede.

Det gav FCM blod på tanden i de afsluttende minutter af den hæsblæsende halvleg, og det gav ny reducering til 2-3, da Mads Bech Sørensen sendte bolden i nettet efter kaos i feltet.

FCM fortsatte det aggressive pres fra første sekund i anden halvleg, og FCN havde svært ved at modstå det.

To gange i løbet af de første fem minutter sendte Franculino bolden i nettet, men i begge tilfælde vurderede VAR, at han stod marginalt offside.

FCN formåede at lægge en dæmper på FCM i fortsættelsen, men 12 minutter før tid kom udligningen. Sverrir Ingi Ingason steg til vejrs og headede et hjørnespark kraftfuldt i nettet.

FCN ville være ude af guldræset med uafgjort, og FCM ville miste førstepladsen med pointdeling, så begge hold var tvunget frem.

Begge hold jagtede da også målet til 4-3. Christian Rasmussen var centimeter fra at gøre det for FCN efter 87 minutter. Sekunder efter ramte Aral Simsir stolpen for FCM.

Men det blev ikke til mere i det vilde drama, og nu er der lagt op til endnu mere drama på sidste spilledag.

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

112

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation