Frederikshavn knuser iskolde Esbjerg på syv minutter

Esbjerg Energys målmand Mathias Seldrup fik en kort arbejdsdag i Frederikshavn. Efter at have lukket to mål ind på to minutter, måtte han overlade pladsen i buret til reserven Kasper Krog. (arkiv) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Frederikshavn førte 4-0 efter mindre end syv minutter mod Esbjerg, der blev slået med hele 7-1.

Der er langt fra Frederikshavn til Esbjerg, og hjemturen kommer formentlig til at føles ekstra enerverende for ishockeyspillerne fra Esbjerg Energy efter besøget i landets nordligste ishockeyby fredag aften.

Esbjergenserne blev nemlig trukket fuldstændig rundt i manegen af Frederikshavn White Hawks, der vandt med hele 7-1 i en kamp, som reelt var afgjort efter mindre end syv minutter.

Helt præcis 6 minutter og 41 sekunder tog det nemlig Frederikshavn at lave de første fire mål mod de rundtossede gæster, mens godt 1200 tilskuere så til fra tribunerne i Nordjyske Bank Arena.

Esbjerg-træner Mark Pederson pillede førstekeeper Mathias Seldrup ud allerede efter to minutters spil, da Søren Nielsen og Radim Piroutek havde scoret på hjemmeholdets første to skud inden for målrammen.

Trænerens træk havde dog ikke den store effekt, for det gik afløseren Kasper Krog næsten lige så ilde.

Reservemålmanden var lidt over fire minutter om at lukke yderligere to mål ind, og så måtte Pederson tage en timeout for at kalde sit rystede mandskab til orden.

Det fik i første omgang stoppet blødningen, men det var svært at forestille sig, at vestjyderne skulle komme tilbage i kampen.

Da Trevor Cheek endelig fik reduceret til 1-4 14 minutter inde i anden periode, slog Frederikshavn omgående igen ved Alexander Bumagin, som genoprettede forspringet på fire overskydende mål.

De effektive vendelboer fortsatte nedslagtningen i tredje periode, og først da den tidligere Esbjerg-spiller Søren Nielsen med sit andet mål havde gjort det til 7-1, stoppede gæsternes fortrædeligheder.

Med sejren cementerer Frederikshavn sin andenplads i tabellen, hvor holdet har samlet 18 point i de første otte kampe. Der er fire point op til førende Aalborg Pirates og tre ned til Rødovre Mighty Bulls på tredjepladsen.