Fuglsang kunne ikke følge med på toppen

Jakob Fuglsang satte tid til på dagens Vuelta a España, hvor han blev nummer 28. Bradley Wiggins fører løbet.

Jakob Fuglsang dumper ned fra en anden- til en femteplads i cykelløbet Vuelta a España efter onsdagens 11. etape, hvor danskeren ikke helt kunne følge med de øvrige favoritter på en hård afslutning op mod Manzaneda-bjerget.

Jakob Fuglsang kom ind som nummer 28 og var 3,35 minutter efter dagens vinder, David Moncoutie fra Frankrig.

Vigtigere var det dog, at han satte 27 sekunder til i forhold til Sky-kaptajnen Bradley Wiggins, der overhaler danskeren i den samlede stilling og nu fører med 19 sekunder i forhold til Leopard-Trek-rytteren.

Til gengæld var der opmuntring til den anden dansker med klassementsambitioner. Chris Anker Sørensen fra Saxo Bank-Sungard kom ind sammen med Wiggins-gruppen og rykker dermed op på en 17.-plads i den samlede stilling, 3,47 minutter efter den førende brite.

For Chris Froome var det en lidt mærkelig dag i førertrøjen. Han blev beordret til at sætte tempo på det afsluttende bjerg for at gøre løbet så hårdt som muligt for holdkammeraten Wiggins' værste konkurrenter.

Et par kilometer før mål var Froome imidlertid tømt for kræfter og slippe, og selv om han satte meget tid til af den grund, luner det nok, at det er Wiggins - der er en langt bedre bjergrytter end Froome - han skal aflevere trøjen til.

Jakob Fuglsang var blot 12 sekunder fra Froome inden etapen, og havde han kunnet følge med Wiggins til sidst, ville førertrøjen have været danskerens.

Jakob Fuglsang har én gang tidligere ført løbet. Det skete efter første etape, hvor Leopard-Trek vandt holdtidskørslen, og hvor Fuglsang kom først over målstregen.