Galatasaray tager EL-plads trods nederlag til Porto

Galatasarays Sofiane Feghouli (til venstre) reducerede til 1-2 på straffespark, da det tyrkiske hold tirsdag tabte til FC Porto i Champions League. Foto: Osman Orsal/Reuters

Det tyrkiske hold ender som nummer tre i Champions Leagues gruppe D trods et 2-3-nederlag til Porto tirsdag.

Galatasaray skal spille europæisk fodbold i det nye år.

Men nok ikke den slags, den tyrkiske klub havde håbet på.

Tirsdag tabte Galatasaray på hjemmebane med 2-3 til portugisiske FC Porto i den sjette og sidste gruppekamp i Champions Leagues gruppe D.

Det var dog alligevel nok til at tage tredjepladsen i gruppen, hvilket giver adgang til knockoutfasen i Europa League, som spilles i foråret.

Tyrkerne ender med fire point i gruppen. Det er ét mere end gruppens sidsteplads, Lokomotiv Moskva, der tirsdag tabte 0-1 til tyske Schalke 04.

Gruppens første- og andenplads, der går videre til knockoutfasen i Champions League, var lagt fast inden tirsdagens kampe.

FC Porto ville ende øverst, uanset hvordan kampen mod Galatasaray endte. Ligeledes var det sikkert, at Schalke 04 ville gå videre som nummer to.

Portugiserne kom foran 2-0 i tirsdagens kamp, inden Galatasarays Sofiane Feghouli på et straffespark i første halvlegs ekstratid reducerede til 1-2.

12 minutter inde i anden halvleg øgede Sergio Oliveira så igen Portos føring til to mål.

Tyrkerne fik kort tid efter reduceret til 2-3, med hvad der skulle vise sig at blive kampens sidste scoring. To minutter senere kunne Sofiane Feghouli havde udlignet, men algerierens andet straffesparkforsøg ramte overliggeren.

FC Porto har med tirsdagens sejr vundet fem af de seks gruppekampe og slutter på gruppens førsteplads med 16 point. Schalke 04 slutter med 11 point på andenpladsen.

112

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation