Georgiere dukkede AGF i Aarhus

Drømmen om Europa hænger i en tynd tråd for AGF, efter fodboldholdet torsdag aften tabte til georgiske FC Dila Gori på hjemmebane.

Opgøret var det første af to mod georgierne i 2. kvalifikationsrunde til Europa League, men med sejren og de to udebanemål til FC Dila Gori, bliver det uhyre svært at komme videre for aarhusianerne.

AGF kom ellers forrygende fra start, da holdet allerede efter tre minutter kom på 1-0. I et indviklet klumpspil foran mål endte bolden til sidst foran forsvarsspiller Anders Kure, der scorede.

Egentlig var det svært at se, om bolden overhovedet var inde over stregen, men protesterne fra georgierne udeblev. Et ret sikkert tegn på, at målet var godt nok.

AGF var bedst i det første kvarter, men så kom georgierne bedre med i kampen. De var både boldsikre og farlige i kontraspillet, ligesom de stort set holdt AGF fra chancer.

Begge FC Dila Goris mål kom på angreb i venstre side. I første halvleg blev et indlæg slået ind fra venstre og til bagerste stolpe og sparket ind.

Det andet mål lignede meget og var en hård flad bold fra venstre side, som en georgier bankede ind bag målmand Steffen Rasmussen.

I anden halvleg havde AGF godt nok bolden mest, men georgierne holdt dem fra chancer. Til stor frustration for de godt 9000 fremmødte tilskuere, som bestemt ikke havde regnet med at se deres idoler tabe til et georgisk mandskab.

Dermed bliver det noget af en opgave for AGF at kvalificere sig til 3. kvalifikationsrunde. Det kræver nemlig en sejr ude mod FC Dila Gori den 26. juli.