Højbjerg fik fuld spilletid i Bayern München-sejr

Den danske teenager Pierre-Emile Højberg var igen blandt Josep Guardiolas foretrukne til startopstillingen, da Bayern München mødte ligaens agterlanterne Eintracht Braunschweig.

Og denne gang var han med til at vinde for mesterholdet. Bayern har haft svært ved at skabe resultater, siden mesterskabet kom i hus. Men lørdag lykkedes det lige netop at hive en udesejr med hjem på 2-0.

Først i det 75. minut lykkedes det Claudio Pizarro at score åbningsmålet. Tre minutter før tid øgede den indskiftede angriber Mario Mandzukic til 2-0.

Unge Højbjerg spillede hele kampen, og det skal nævnes, at Guardiola ellers stillede i stort set stærkeste formation.

Dog måtte målmand Manuel Neuer stå over med en skade. Han blev erstattet af den 20-årige Lukas Raeder. Det er endnu uvist, om Neuer bliver klar til onsdagens Champions League-semifinale mod Real Madrid.

Ligaens nummer to, Borussia Dortmund, så på et tidspunkt ud til at sætte sin andenplads i ligaen over styr, men holdet har ramt en god stime af resultater i slutningen af sæsonen.

Lørdagens hjemmesejr på 4-2 over Mainz 05 var holdets fjerde sejr på stribe i ligaen, og holdet har samtidig kvalificeret sig til pokalfinalen.

Sejren mod Mainz, der havde Bo Svensson på bænken i hele kampen, blev grundlagt på en 2-1-føring ved pausen på mål af Oliver Kirch og Robert Lewandowski. Efter pausen stod Lukasz Piszczek og Marco Reus for Dortmunds mål.

Midterholdet Hoffenheim gav igen fuld spilletid til den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard.

Han måtte dog sammen med holdkammeraterne lægge ryg til et nederlag på 1-3 på udebane mod Werder Bremen trods en tidlig 1-0-føring.