Inter udnytter Fiorentinas pointtab og stryger til tops

Fiorentina kunne gå i spidsen for Serie A, men formåede ikke at slå Empoli. I stedet tog Inter førstepladsen.

Topstriden i den italienske Serie A er mere jævnbyrdig end set i mange år. Tidligt søndag lagde Napoli sig på førstepladsen, søndag eftermiddag forpassede Fiorentina muligheden for at gå i spidsen, og søndag aften var det i stedet Inter, der nappede førstepladsen.

Fiorentina var på hjemmebane favorit til at lægge sig på førstepladsen, men hjemme mod Empoli blev det skuffende kun til 2-2.

Kampen fik langt fra den start, hjemmeholdet havde håbet på. Efter godt et kvarter blev Marko Livaja spillet fri, og fra klos hold sendte han Empoli i front 1-0.

Kort inden kampen rundede den første halve time, var den gal igen. Marcel Büchel fulgte op efter et frispark og kanonerede bolden i mål til 2-0 fra kanten af straffesparksfeltet.

Fiorentina pressede hårdt for at komme tilbage i kampen, og kroaten Nikola Kalinic realiserede comebacket. To gange inden for fem minutter i anden halvlegs første kvarter lynede han og ændrede stillingen til 2-2.

I begge tilfælde opholdt han sig på rette sted og sendte præcise indlæg i mål. Han var endda tæt på at fuldende sit hattrick, men hans resolutte afslutning efter 77 minutter prellede af på overliggeren.

Fiorentina havde flere gode forsøg i slutfasen, men måtte nøjes med et point, der sender klubben op på 28 point - det samme som Napoli, der i søndagens tidlige kamp vandt 2-0 på udebane over Verona.

I søndagens sene kamp vandt Inter på hjemmebane over Frosinone med 4-0 og overtog dermed førstepladsen med 30 point.

Jonathan Biabiany gjorde til 1-0 efter en halv time, og kort efter pausen øgede Mauro Icardi til 2-0. I slutfasen cementerede Jeison Murillo og Marcelo Brozovic til slutfacit.