Jannik Hansens albue bragte NHL-danskeren i fokus

Jannik Hansen kom i søgelyset, da Vancouver Canucks natten til onsdag dansk tid tabte 3-4 til Chicago Blackhawks efter straffeslag.

Hansen var ganske vist ikke involveret i nogen af målene, men han var en af hovedpersonerne i kampens mest omtalte situation.

I starten af tredje periode blev en høj puck sendt hen i retning af danskeren, der i kamp med Chicagos Marian Hossa ramte sin modstander med en albue i nakken, så slovakken røg i isen og blev liggende i et par minutter.

Forseelsen indbragte danskeren en tominuttersstraf, og når den alligevel kunne skabe så meget ballade, er det fordi Hossa - der er en af Chicagos allerstørste profiler - har døjet med efterveerne af en hjernerystelse, som han pådrog sig sidste sæson.

Chicago frygter, at Marian Hossa har pådraget sig en ny hjernerystelse og må holde en længere pause. Inden han udgik, havde Hossa i øvrigt scoret to af Chicagos mål i kampen.

Selv kan Jannik Hansen dog ikke se, at han har gjort noget forkert.

- Vi hoppede begge efter en løs puck. Han fik fat i den først, og så ryger vi ned. Jeg tror, at jeg snittede ham på skulderen, og så bliver han liggende

- Sådan er ishockey. Når man går efter pucken, så går man efter pucken, siger Vancouver-spilleren til avisen The Province.

Spørgsmålet er dog, om NHL's disciplinærudvalg med den tidligere stjerne Brendan Shanahan i spidsen ser tingene på samme måde.

Hvis Shanahan og hans folk efter at have set tv-billederne mener, at dommerne overså noget, kan de idømme Jannik Hansen karantæne.

Så vidt bør det dog ikke komme, mener Vancouver-træner Alain Vigneault.

- Der er ingen risiko for ekstrastraf. Han prøvede at fange pucken i luften, siger Jannik Hansens chef.

4-3-sejren til Chicago gjorde i øvrigt klubben historisk. Holdet er sammen med Anaheim Might Ducks det eneste, der har præsteret at få point i sæsonens første 16 kampe.