Japan sejrer efter VM-historiens næsthurtigste røde kort

Japans Yuya Osako (i midten) slukkede Colombias håb om point i begge holds første kamp ved VM, da han satte et hovedstød ind til slutresultatet 2-1. Foto: Mladen Antonov/Ritzau Scanpix

Colombia måtte spille med ti mand efter blot tre minutter og tabte 1-2 til Japan ved fodbold-VM i Rusland.

Japan vandt tirsdag 2-1 over Colombia i begge holds åbningskamp i gruppe H ved VM i Rusland.

Dermed lægger Japan sig i spidsen af gruppen med tre point, inden de to øvrige hold i gruppen, Polen og Senegal, mødes senere tirsdag.

Colombia stillede til start uden sin store stjerne James Rodríguez, som har problemer med en muskelskade.

Det var langt fra en optimal start for Colombia, da Carlos Sánchez efter 2 minutter og 46 sekunder blokerede en afslutning fra Japans Shinji Kagawa med armen og derfor blev sendt af banen med et rødt kort.

Det er det første røde kort ved VM-slutrunden og samtidig det næsthurtigste røde kort i VM-historien ifølge nyhedsbureauet AP.

Kun Uruguays Jose Batista er blevet udvist hurtigere end Carlos Sánchez. Ved VM i 1986 satte Jose Batista en hård tackling ind på skotske Gordon Strachan og fik marchordre allerede efter et minut.

Tirsdagens forseelse var knap så slem, men den gav et straffespark til Japan, og her fik Kagawa det mål, som Sánchez havde forhindret.

Målet så dog ikke ud til at sætte colombianerne ud af spil. Tværtimod blev tempoet sat op i jagten på den udlignende scoring.

Forløsningen for Colombia kom efter 38 minutter.

Juan Quintero sparkede et frispark fladt under den japanske mur, og målmand Eiji Kawashima nåede at få hænderne på bolden, men bolden var akkurat trillet over mållinjen.

Det blev ikke til flere mål, før dommeren fløjtede til pause efter en intens første halvleg.

Japanerne kom stærkest ud til anden halvleg og lignede et hold, der ikke var tilfreds med uafgjort.

Som modsvar på japanernes fremdrift tog Colombias landstræner, José Pékerman, efter 58 minutter en beslutning, der udløste jubelråb hos de colombianske tilhængere.

Målscorer Quintero røg ud, og ind kom topscoreren ved VM i 2014, James Rodríguez.

Tilstedeværelsen af Rodriguez rystede dog ikke japanerne, og efter 73 minutter bragte Japan sig foran med 2-1, da Yuya Osako sendte et hovedstød i det colombianske mål på et hjørnespark af Keisuke Honda.

Colombias ti mand formåede ikke at udligne, hvorfor japanerne kunne juble over en overraskende sejr i holdets åbningskamp.