Jenson Button kører hurtigst i Ungarn

Britiske Jenson Button fra McLaren-Mercedes vinder det ungarske Formel 1-grand prix foran Sebastian Vettel.

Der var britisk Formel 1-triumf søndag, da Jenson Button fra McLaren-Mercedes i det ungarske grand prix efter 70 omgange kunne lade sig kåre som løbets vinder.

Button kom først over målstregen, men lige efter ham kom tyske Sebastian Vettel fra Red Bull-holdet kørende, og andenpladsen betyder, at Vettel udbygger sin føring ned til de nærmeste konkurrenter i den samlede Formel 1-stilling.

Løbet i Ungarn var samtidig Jenson Buttons Formel 1-grand prix nummer 200, og briten, der blev verdensmester i 2009, gav altså sig selv den bedst tænkelige jubilæumsgave med sæsonens anden sejr.

Jenson Buttons holdkammerat Fernando Alonso blev nummer tre i søndagens løb, og det betyder, at spanieren sammen med resten af Sebastian Vettels nærmeste udfordrere mister terræn i den samlede stilling.

Sebastian Vettel var i starten af sæsonen helt suverænt kørende, og tyskeren tog sig således af fem førsteplader i de første seks løb.

Siden er det gået lidt ned ad bakke for Vettel, som efter søndagens løb har måttet tage til takke med en enkelt sejr i de seneste fem løb. I sidste uges grand prix på hjemmebane i Tyskland sluttede Vettel endda for første gang i sæsonen udenfor top-3 og en plads på podiet.

I den samlede stilling går det dog med den ungarske andenplads fremad for Vettel.

Tyskeren har nu 85 point ned til holdkammeraten Mark Webber på andenpladsen. Webber blev nummer fem i søndagens grand prix.