Knivoverfald overskygger dramatisk Rom-derby

To personer blev stukket ned i Rom inden mandagens lokalderby i den italienske Serie A mellem Roma og Lazio. Kampen endte 1-1, men blev overskygget af overfaldet uden for banen.

En gruppe af rivaliserende fans stødte sammen i den italienske hovedstad, og to personer blev overrumplet i et knivoverfald, oplyste politiet mandag aften.

Tv-billeder viste, at politiet måtte bruge magt for at stoppe de vilde fodboldfans, som kastede med sten og flasker nær det olympiske stadion i Rom, Stadio Olimpico.

Roms borgmester, Gianni Alemanno, fortalte, at forretningerne i nærheden af stadion måtte lukke ned, fordi der opstod ballade.

Sidste år blev 10 tilhængere af den engelske klub Tottenham såret efter flere knivoverfald begået af maskerede personer før Lazios Europa League-opgør mod englænderne.

Mandagens kamp bød også på dramatik på banen, da der blev begået to straffespark, et til hvert hold, mens Lazio fik en spiller vist ud.

Lazios teknisk stærke midtbaneprofil Anderson Hernanes bragte Lazio foran 1-0 efter 16 minutter.

Og Lazio fik også chancen på straffespark for at fordoble føringen kort inde i anden halvleg, men samme Hernanes skød langt over mål fra 11-meter-pletten.

I stedet udlignede Romas veteranspiller Francesco Totti på et straffespark i den anden ende til 1-1 efter knap en times spil med sit 12. sæsonmål.

Totti, som scorede sit niende mål i et Rom-derby, er den næstmest scorende spiller i Serie A med 227 mål, kun overgået af legenden Silvio Piola, som blandt andet spillede for Lazio og Juventus.

Lazios Giuseppe Biava fik to gule kort og marchordre efter 69 minutter, men Roma formåede ikke at udnytte overtallet til sejr.

Lazio rykker med det ene point op på femtepladsen foran Inter, mens Roma fortsat er tre point efter lokalrivalerne på syvendepladsen med 47 point. Der resterer syv spillerunder.