Annonce
Lokal nyt

Kom bagom den opsigtsvækkende hyring: Sådan havnede Klavs Bruun i Maribo

Klavs Bruun Jørgensen havde været i dialog med Team Sydhavsøerne i flere måneder, før aftalen blev en realitet. Foto: Thomas Lærke Jensen
Der lå et grundigt forarbejde til grund for, at Team Sydhavsøerne for et par uger siden kunne præsentere den tidligere landstræner.

MARIBO: Da Klavs Bruun Jørgensen blev præsenteret som ny træner for Team Sydhavsøerne på den sidste dag i maj, var det kulminationen på et arbejde, der blev sat i gang for flere måneder siden.

Det fortæller sportschef Morten Juul, der nu giver et indblik i, hvordan det lykkedes at lande den tidligere kvindelandstræner som ny træner i Team Sydhavsøerne fra den kommende sæson

Han afløser Nick Szwiec, der udløste hele træner-rekrutteringen med sin opsigelse i begyndelsen af januar. En opsigelse, der primært handlede om, at Nick Szwiec med sin opsigelse ønskede at signalere, at han egentlig gerne ville fortsætte - men på bedre økonomiske vilkår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi får opsigelsen fra Nick, vurderer vi selvfølgelig hele situationen i det sportslige udvalg og beslutter at sondere markedet for, hvad der ellers gemmer sig derude.

- Den besked får Nick også, og vi holder ham løbende orienteret, fortæller Morten Juul, der ret hurtigt kredser søgningen omkring Sjælland og Københavns-området og ikke ønsker en træner, der skal pendle fra Jylland.

- For os giver det ingen mening at have en træner, der bor 500 kilometer væk. Al erfaring viser, at det aldrig rigtig kommer til at fungere, da vi også ønsker en træner, der involverer sig i hele klubben, siger Morten Juul, der naturligvis havde noteret sig, at Klavs Bruun Jørgensen var ledig og med bopæl i Virum nord for København holdt sig inden for en fornuftig køreafstand til træning og kamp.

Straks interesseret

Morten Juul var også manden, der på vegne af Team Sydhavsøerne, tog den første kontakt til Klavs Bruun Jørgensen.

- Han var allerede ved første opringning interesseret, og vi aftalte et møde, fortæller Morten Juul, der dermed indledte en række samtaler med Klavs Bruun Jørgensen for at få forventningsafstemt alt i forhold til et eventuelt fremtidigt samarbejde.

- De møder blev mere og mere frugtbare, da vi fik fik sporet os ind på på hinanden, fortæller sportschefen, og som tiden skred frem, kom der flere og flere deltagere fra Team Sydhavsøernes øverste ledelse med til møderne.

Udover Morten Juul deltog også formand Carl "Calle" Christensen, direktør Morten Harkjær Nielsen samt Anders Maj og Henrik "Zürich" Jørgensen fra de sportslige udvalg i de afgørende møder, hvor Klavs Bruun Jørgensen og Team Sydhavsøerne mere og mere nærmede sig hinanden.

Her fandt begge parter ud af, at "kemien passede".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Købte præmisserne

- De handlede naturligvis om det håndboldmæssige, men mindst lige så meget, om Klavs kunne se sig selv i en klub som vores med de værdier, vi har. Både i forhold til at udvikle lokale talenter, men også i forhold til at vi står på skuldrene af en stærk foreningskultur, som også vi også anser for ekstremt vigtig.

- Så det, sammenholdt med at vi naturligvis skal levere gode sportslige resultater, var vigtigt for os. De præmisser købte Klavs ind på, og det skulle han også, for ellers havde vi kigget andre veje, fastsår Morten Juul om processen, der tog et par måneder.

Møderne med Klavs Bruun Jørgensen blev også understøttet af en række referencer, som Morten Juul har forhørt sig hos frem mod den endelige beslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke alt var rosenrødt

- Jeg kan naturligvis ikke melde ud, hvem jeg har snakket med i den forbindelse, men det er klart, at når man som Klavs er blevet fyret et par gange, så er det ikke alt, der er rosenrødt.

- Men det har givet os et godt billede af, hvad vi som klub skal gøre for at understøtte, at Klavs får så gode arbejdsbetingelser som muligt, understreger Morten Juul, der ikke lod sig afskrække af de seneste par fyresedler, som Klavs Bruun Jørgensen har modtaget. Både som kvindelandstræner og i Sønderjyske i mændenes Håndboldliga.

- Også her har vi lavet en grundig analyse af forløbene, og ser man på andre toptrænere, så er fyresedler bare en del af præmissen, så for os har det ikke været faresignal.

Klavs Bruun Jørgensen starter på en to-årig aftale i Team Sydhavsøerne fra 1. juli.



  • Klavs Bruun Jørgensen havde været i dialog med Team Sydhavsøerne i flere måneder, før aftalen blev en realitet. Foto: Thomas Lærke Jensen
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Annonce
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt