Annonce
Sport

Krydsermissilet skyder for sidste gang

Lars Pleidrup foran banerne i Nykøbing FC, der fortsat bliver hans arbejdsplads, men ikke med kampstøvlerne på længere. Foto: Thomas Lærke Jensen
Lars Pleidrup med hele 462 kampe for Nykøbing FC takker af på fredag mod FC Fredericia.

NYKØBING: En lang fodboldkarriere på topplan - meget længere end de fleste - slutter på fredag, når Nykøbing FC's Lars Pleidrup snører støvlerne på divisionsplan for sidste gang.

Mere end 23 år efter sin debut for Lolland-Falsters bedste fodboldhold har "Krydsermissilet fra Væggerløse" med den gyldne venstrefod, i en alder af 41 år, besluttet at denne sæson skal være den sidste.

- Jeg er fuldstændig afklaret med, at det nu er slut og er glad for, at jeg selv har taget beslutningen. Jeg har ikke tidligere følt mig klar til at stoppe, men det er jeg nu. Lysten er der stadigvæk, men jeg kan godt mærke at kroppen er blevet ældre, og det tager noget længere tid, at komme sig over skader, så tiden er den rette, siger Lars Pleidrup, da Folketidende møder den sympatiske fodboldspiller i Nykøbing FC's nye rammer i foreningshuset MOVE på Østre Allé i Nykøbing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Talentet var åbenlyst

Lars Pleidrup

Født: 13-08-81 (41 år)

Klubber: Væggerløse, B 1921, Nykøbing F. Alliancen, AGF, FC Vestsjælland og Nykøbing FC.

Antal seniorkampe: 643 

Antal mål: 89

Seniordebut: 15-04-00 (18 år) Hvidovre II - Nykøbing F. Alliancen (DS) 2-2

Fodboldkarrieren startede som helt lille i Væggerløse, men talentet var mere end åbenlyst, så han skiftede til B.1921, og kom straks på de stærkeste ungdomshold. Det udviklede sig stødt og roligt i et miljø, der dengang udklækkede voldsomt dygtige fodboldspillere som Anders Due, Kenneth Jørgensen, Mads Jensen og Esben Hansen, og der befandt Lars Pleidrup sig også.

- Vi havde et fantastisk sammenhold både på og udenfor banen, og det var vel nok det stærkeste kuld af spillere, vi har haft i mange år, husker Lars Pleidrup, der sammen med det der dengang hed Nykøbing F. Alliancen spillede mod de allerbedste ungdomshold i Danmark i både junior- og ynglinge-ligaen.

- Det var jo AaB, OB, Brøndby og KB vi mødte dengang og spillede lige op med. Det var en sjov tid, lyder det fra venstrebensspilleren, der som mange af de øvrige stortalenter blev opdaget, og hevet med op på førsteholdet, der dengang lå i Danmarksserien.

Under træner Jesper Pedersen fik Lars Pleidrup sin debut en aprildag på udebane mod Hvidovres andethold, da han blev skiftet ind efter 76 minutter som afløser for Thomas Karlsson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første kontrakt

Da holdet kun lå i Danmarksserien var det ikke muligt for Lars Pleidrup at få en kontrakt, men det fik han to år senere, da Nykøbing F. Alliancen, under træner Carsten Broe, vandt Danmarksserien og rykkede op i 2. division.

- Det var stort at få penge for at spille fodbold, selv om beløbet var så lidt, at det hverken var til at leve eller dø af, men det var lige meget. Jeg ville bare spille fodbold og gøre det så godt som muligt, siger Lars Pleidrup, der sammen med holdet tog stormskridt i den næstfølgende periode og fløj igennem 2. division og direkte op i 1. division.

- Det var virkelig et godt hold med os unge spillere, og da først Håkan Nilsson kom til fra Sverige sammen med Bjarne Jensen havde vi også rutinen.

Højere rangerende klubber havde dog fået øjnene op for Lars Pleidrups gode venstreben, og i 2006 måtte AGF af med 750.000 kroner for at hente ham til Smilets By.

- Det var jeg virkelig stolt af og er faktisk stadig rigtig stolt af, at jeg kunne sælges for så mange penge, og give klubben noget tilbage, siger Lars Pleidrup, der fik fire sæsoner i Aarhus, der både bød på en oprykning til og nedrykning fra Superligaen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AGF var et skridt op

- Det var noget helt andet at komme over til, men også fedt at prøve. Der var et langt større pres hele vejen rundt, og så snart vi vandt to kampe i træk på hjemmebane, så kom der 15.000 tilskuere og DM-titlen og Champions League var næste mål. Det var helt vildt, husker falstringen, der efter fire år i AGF skiftede til FC Vestsjælland, der dengang lå i 1. division og var på vej frem, men senere kollapsede fuldstændig.

Ligesom i AGF rykkede han op i Superligaen med FC Vestsjælland, og dagen husker han som noget helt særligt.

- Den 16. maj 2013 var jeg blevet far om formiddagen, og om aften vandt vi over Hobro og rykkede op. Jeg deltog i oprykningsfesten, men tog den med ro, smiler Lars Pleidrup, der efter fire år i det vestsjællandske vendte snuden hjem mod Nykøbing.

- Nykøbing FC var i problemer i bunden af 2. division, og jeg blev kontaktet af Jan Jacobsen (daværende træner, red.) om det ikke var nu at jeg skulle hjem, og det passede rigtig godt ind i privatlivet også, så heldigvis kom jeg hjem og var med, sammen med andre, at redde os fra nedrykning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Respekt for alle

Det var i tilbage i 2014, og siden da har Lars Pleidrup været fast inventar på førsteholdet i Nykøbing FC i en fodboldverdenen, der godt kan være hård og ubarmhjertig, men den snart pensionerede elitefodboldspiller har altid haft sig selv med i det.

- Jeg har altid sat en ære i at behandle folk ordentlig. Både mine medspillere og staben omkring de forskellige hold, jeg har spillet på. Selv om det er en hård branche, så skal man behandle andre med respekt, og jeg vil gerne huskes for at være et ordentligt menneske.

Fremtiden bliver også i Nykøbing FC, men udenfor kridtstregerne. Hvad hans rolle helt konkret bliver er ikke faldet helt på plads, men en trænerdrøm spirer i ham.

- Det er kommet de senere år, og jeg hælder nok mest til noget ungdom. Det er ikke umiddelbart førsteholdstræner, jeg stræber efter.

  • Lars Pleidrup foran banerne i Nykøbing FC, der fortsat bliver hans arbejdsplads, men ikke med kampstøvlerne på længere. Foto: Thomas Lærke Jensen
Annonce
Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Togdrømmen knust: Time-tur til København er en illusion

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles