Kvitova klar til semifinalen i Australien

Petra Kvitova og Maria Sharapova slutter sig til Clijsters og Azarenka i semifinalerne i Australian Open.

Den regerende Wimbledon-mester Petra Kvitova er klar til semifinalen i Australian Open efter en sejr over italienske Sara Errani natten til onsdag dansk tid.

Tjekkiske Kvitova, der forud for turneringen lå nummer to på verdensranglisten, slog italieneren i to sæt med cifrene 6-4, 6-4.

Kvitova var forud for kampen favorit til at løbe med sejren, men måtte alligevel kæmpe for sin sag, og efter kampen havde hun kun rosende ord om sin modstander.

- Jeg havde regnet med, at det ville blive hårdt, og hun (Errani, red.) spillede godt i dag, og det har hun også gjort de seneste dage, sagde Kvitova efter kampen.

Ud over pladsen i semifinalen beholder 21-årige Kvitova også sin position som favorit til at overtage førstepladsen på verdensranglisten efter Caroline Wozniacki, der tidligt tirsdag blev slået ud af Australian Open.

I semifinalen skal Petra Kvitova møde russiske Maria Sharapova, der tidligt onsdag morgen med en sikker sejr slog landsmanden Ekaterina Makarova med 6-2 og 6-3.

Det tog mindre end 90 minutter for Sharapova at lukke kampen mod Makarova, der ellers kom med en god portion selvtillid. I kvartfinalen slog hun meget overraskende den femdobbelte vinder Serena Williams ud af turneringen.

Sharapova har vundet Australian Open i 2008 og er sammen med sin kommende semifinalemodstander kandidat til pladsen som verdensetter. En plads, russeren også tidligere har siddet på.

De to kvinder mødtes også sidste år, hvor Kvitova vandt Wimbledon-finalen over sin russiske kollega.

I den anden semifinale mødes hviderussiske Victoria Azarenka og belgiske Kim Clijsters, der slog Caroline Wozniacki ud af turneringen i kvartfinalen tirsdag.