Lyngbys oprykkere tog sejren i lokalderby

Trods overtag i spil og chancer til FC Nordsjælland, var det oprykkerne fra Lyngby, der via en 2-0-sejr løb med alle tre point i det nordsjællandske lokalopgør.

Superliga-oprykkerne fra Lyngby er kommet særdeles godt fra land i Danmarks bedste fodboldrække, og mandag aften fortsatte den flotte tendens, da holdet besejrede lokalrivalerne fra FC Nordsjælland med 2-0.

Fire sejre ud af ni mulige og en øjeblikkelig fjerdeplads vidner om, at det unge Lyngby-mandskab bør have ganske gode muligheder for at leve op til målsætningen om at undgå nedrykning til sommer, selvom det i mandagens kamp dog var FC Nordsjælland, som både pressede og havde bolden mest.

Lyngby har uden tvivl sine forcer i det fremadrettede spil, men oprykkerne havde i flere perioder af især første halvleg svært ved at få bolden flyttet op på FC Nordsjællands banehalvdel. Det skete dog sporadisk, og så blev især Emil Larsen farlig for hjemmeholdet. Sidste sæsons Lyngby-topscorer fik blandt andet et flot langskud afvist af overliggeren efter en halv times spil.

Kort efter var det denne sæsons Lyngby-topscorer, Kim Aabech, der for femte gang i sæsonen kom på måltavlen. Aabech udnyttede et kæmpe forsvarskoks fra svenske Pierre Bengtsson, der nærmest spillede Kim Aabech helt fri i gæsternes eget straffesparkfelt.

Det takkede Lyngby-spilleren for ved uden problemer at bringe sig selv og sine holdkammerater foran, inden Emil Larsen knap et kvarter efter pausen slog sejren fast med en scoring efter en ny gang forvirring i FCN-forsvaret.

FC Nordsjælland kunne dog have undgået at komme bagud, hvis især Christian Gytkjær og Tobias Mikkelsen havde været lidt skarpere foran mål. Lyngbys forsvar virkede til tider kaotisk og febrilsk, og det var kun en kombination af ineffektivitet og uheld, som gjorde, at Morten Wieghorsts mandskab ikke kom på tavlen i sæsonens første nordsjællandske lokalkamp.

Skuffende EM-start: Danmark smider føring