Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Jubel i Spar Nord Boxen efter at Horsens blev besejret. Foto: Ingrid Riis
NFH havde svært ved at afvise Horsens, der dog måtte kapitulere til sidst.

NYKØBING: NFH fortsætter stilen mod en sikker fjerdeplads i Håndboldligaens grundspil.

Horsens har ellers drillet NFH i de seneste mange kampe også i Nykøbing, men søndag aften var det hjemmeholdet, der kom bedst ud opgøret.

Gæsterne, der noget skuffende, indtager en 12. plads i rækken og ikke er i nærheden af at komme i DM-slutspillet, lagde fra land med at komme foran med et enkelt mål i flere tilfælde, men ved stillingen 6-6 fik Horsens udvist den svenske landsholdsspiller Kristin Thorleifsdóttir, og det udnyttede NFH til at slå et hul.

Med fire scoringer i træk ændrede de stillingen fra 5-6 til 9-6, og det forspring blev forsvaret halvlegen ud, hvor NFH nettede hele 17 gange, men også lukkede lidt for meget ind i den anden ende, selvom keeper Cecilie Greve midtvejs i halvlegen havde nogle fine redninger.

Pausestillingen på 17-14 fortalte en historie om masser af scoringer, og det blev der ikke lavet om på i anden halvleg, hvor netmaskerne fortsat blafrede lystigt.

Horsens-træner Claus Mogensen ændrede taktik til syv mod seksspil, og det havde NFH havde svært ved at dæmme op for.

Elastikken skrumpede i takt med at anden halvleg skred frem, og gæsterne kunne reducere til et spinkelt NFH-forspring på bare et enkelt mål i flere perioder.

Men udligningen kom aldrig, og i stedet kunne NFH med et par mål i modstanderens tomme net holde den fornødne afstand, der kunne holde hjem helt slut.

Uden at det blev neglebiddene spændende i de sidste minutter, kunne NFH sikre sig en sejr på 33-31.