Manchester United slår Everton og holder snor i City

Manchester United slog Everton 3-0 og holder snor i rivalerne fra Manchester City, der smadrede Bournemouth.

Manchester United gjorde det onde ved Everton, som lørdag led et nederlag på 0-3 på hjemmebane. Med sejren holder United kort snor i bysbørnene fra Manchester City, der udraderede oprykkerne fra Bournemouth med 5-1 på hjemmebane.

Eftermiddagen på Goodison Park startede med et minuts klapsalver til ære for den tidligere Everton-spiller og manager Howard Kendell, som døde lørdag morgen i Liverpool. Han blev 69 år.

Gæsterne fra Manchester United skånede ikke Everton i sorgens stund, og allerede efter 18 minutters spil kunne Morgan Schneiderlin sende bolden ind bag Tim Howard i Evertons mål.

Kun fire minutter senere kunne en stærkt spillende Ander Herrera så se sit navn på måltavlen, da han pandede Marcos Rojos indlæg i nettet til stillingen 2-0.

Trods flere chancer i begge ender blev der ikke scoret yderligere i første halvleg, hvor Phil Jones' blodtud efter en halv times spil var det dramatiske højdepunkt.

Fra anden halvlegs start virkede det som om, at Everton havde brugt pausen på at aftale, at der skulle tages ordentligt afsked med den afdøde legende Howard Kendell.

Spillerne virkede ovenpå og kom frem til flere chancer, og det fik hjemmepublikummet til at vågne op.

Især Ross Barkley havde flere muligheder for at få reduceret, men bolden ville ikke ind. I stedet kunne Wayne Rooney score til slutresultatet 3-0 på sin gamle hjemmebane, da han med en halv time tilbage fik sidste fod på en hurtig United-omstilling.

Med målet har Wayne Rooney tangeret Andy Coles 187 Premier League-scoringer. Dermed er det kun Alan Shearer med 260 mål, der har scoret mere.

Sejren på 3-0 var ekstra vigtig for United, da rivalerne fra Manchester City samtidig slog oprykkerne fra Bournemouth 5-1 i en kamp, hvor Raheem Sterling scorede hattrick.

Sejren betyder, at City har 21 point på førstepladsen, mens United har 19 på andenpladsen.

Lørdag fik José Mourinho og Chelsea også lidt tiltrængt arbejdsro, da de engelske mestre slog Aston Villa 2-0 på hjemmebane. Diego Costa scorede til 1-0, mens Alan Hutton var uheldig at lave selvmål. Med sejren har Chelsea 11 point midt i rækken.

Det blev også til et enkelt point i sidste minut til Kasper Schmeichel og Leicester, der på udebane spillede 2-2 mod Southampton. Leicester ligger godt til med 16 point efter ni kampe.