Maribo-talenter tomhændet hjem fra EM

Maribo Kajakklubs EM-deltagere langt fra at vinde medaljer

Europamesterskaberne i kajak for U/18- og U/23-roere forløb ikke som Maribo Kajakklubs tre deltagere helt havde ønsket sig: Orion Pilo og Sofie Jørgensen ville begge i flere A-finaler, men kun Sofie Jørgensen fik sit mål opfyldt i hedebølgen på Bronnitsy Rostadion, 60 kilometer sydøst for Moskva.

Sofie Jørgensen, Lisa Rørhauge, Hvidovre, Maja Rosenkrands, Sorø, og Annemia Pretzmann, Silkeborg, roede sig i U/18-finalerne på både 500 og 1000 meter firerkajak, men måtte tage til takke med to niendepladser blandt de ni finalister.

Derimod lykkedes det ikke for Sofie Jørgensen og Annemia Pretzmann at komme længere end semifinalen i 1000 meter toerkajak, hvor de blev nummer fem.

U/18-roerne Orion Pilo og Niklas Berg fra Marselisborg opnåede ikke kvalifikation til A-finalen på 200 meter toerkajak, men måtte nøjes med B-finalen, hvor de til gengæld viste deres store klasse ved at vinde suverænt i den blændende tid, 34,815 sekunder. Denne tid ville have givet en fjerdeplads i A-finalen.

- En tiendeplads er ganske pænt, men det er ærgerligt, at Orion og Niklas først i B-finalen ror et optimalt løb, fortæller Maribo Kajakklubs sportschef Finn Larsen.

Det samme gjorde sig i øvrigt også gældende på 500 meter enerkajak for Orion Pilo, hvor han i semifinalen overvurderede sig selv om lagde for stærkt ud. Han gik ”død” og måtte se sig henvist til B-finalen, som han vandt.

Maribo Kajakklubs tredje EM-deltager, Nils Boe, blev sammen med William Axelsen fra Gladsaxe nummer fire i semifinalen på 1000 meter toerkajak i U/23, hvor de tre bedste gik i finalen.

Allerede den kommende weekend skal de tre Maribo-roere samt andre af Maribos skrappe ungdomsroere på nye, store opgaver. Da gælder det de nordiske mesterskaber i Norge.

Skuffende EM-start: Danmark smider føring