Annonce
Sport

Mark O. Madsen stopper karrieren: Det skal han nu

Mark O. Madsen fortæller, at det er blevet tid til at iføre sig det pæne tøj fremfor at fortsætte med at optræde i bar overkrop. Foto: Jan Knudsen
Onsdag annoncerede falsterske Mark O. Madsen sit karrierestop. Rundt om hjørnet venter en ny opgave, men han slår samtidig fast, at han er meget åben angående fremtiden.

- Jeg kan ikke blive ved med at forsørge min familie i bar overkrop. Jeg må iføre mig skjorte på et eller andet tidspunkt, griner Mark O. Madsen.

Folketidende fanger ham over telefonen onsdag formiddag kort tid efter nyheden om, at den succesfulde bryder og MMA-fighter indstiller karrieren.

Som han selv siger det, er der onsdag blevet sat et stort, definitivt punktum for hans flotte karriere, og han afviser, at han om et halvt år eller senere lige pludselig skulle fortryde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige nu er jeg bare i det. Sådan en beslutning har krævet lidt tilløb, som kommer på baggrund af, hvad jeg vil kalde grundige overvejelser. Nu har jeg truffet beslutningen. Den skal lige have tid til at bundfælde sig, siger han.

- Jeg startede med at bryde i Nykøbing F. Hallen som seksårig. I 1999 deltog jeg i mit første verdensmesterskab for cadet, som også var i Nykøbing F. Hallen. Nu er vi 25 år senere, og jeg kan se tilbage på en sportskarriere, jeg er superstolt over, og som har formet mig som menneske, siger Mark O. Madsen.

Her ses en 14-årig Mark O. Madsen inden hans første VM i 1999. Foto: Finn Jørgensen

Mest stolt over

Han kan se tilbage på en lang karriere med masser af triumfer. En karriere, han har skullet kæmp meget hårdt for at få i stand.

- Det at være professionel bryder eksisterede ikke, da jeg startede. Jeg har skabt min egen karriere og været med til at forme dansk brydning, til hvad det er i dag, siger han.

- Og jeg er stolt over dansk MMA. Jeg er superstolt over at være med til at bidrage fra 2018 og frem til i dag på en måde, hvor jeg efterlader dansk MMA et helt andet sted, end det var, da jeg startede. Det samme med brydning, forklarer han.

Selvom han skal tænke lidt over det, er der ét øjeblik, der er lidt større end de andre - da det blev til OL-sølv i Brasilien.

- Naturligvis står OL-medaljen i 2016 i Rio som noget helt specielt. Også fordi jeg fik den overrakt af Hans Kongelige Højhed Kong Frederik, som var kronprins dengang, siger han og slår samtidig fast:

- Men det, jeg er mest stolt over, er, at vi som familie turde gå efter vores drømme. Det, håber jeg, kan inspirere mine børn fremadrettet til at turde at forfølge sine drømme.

Mark O. Madsen fik OL-sølv i Rio 2016. Det var Danmarks første medalje ved OL i brydning i 68 år. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad nu?

Først og fremmest skal OL-sølvvinderen nyde dagen, hvor telefonen har været rødglødende siden nyheden om karrierestoppet.

Om fremtiden fortæller han, at han er spændt på, hvad den bringer - uden at være 100 procent afklaret med, hvad det helt nøjagtigt indebærer.

Det, der tænder mig rigtig meget, er at kunne give tilbage.

Mark O. Madsen

- Jeg sætter et punktum i dag, og nu ligger der et blankt papir foran mig, hvorpå jeg kan skrive næste kapitel, siger Mark O. Madsen og fortsætter:

- Det kan måske virke atypisk. Mange andre elitesportsudøvere har en plan, når de stopper, men det er ikke tilfældet i min situation, og det har jeg det okay med. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at sporten har formet mig til, at jeg går all in, lige meget hvad jeg skulle kaste mig over. Jeg tror, der venter noget spændende, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere planer

Allerede til marts skal han iføre sig det pæne tøj og holde et oplæg til det store iværksætterevent Seedster, der afholdes i Marbella i Spanien.

- Jeg er blevet inviteret som mentor og skal på scenen og holde oplæg om mit arbejde, siger han og fortsætter:

- Oplægget handler om, hvordan jeg er lykkedes med at skifte retning fra bryder til MMA-fighter, og hvordan jeg metodisk har arbejdet mig frem til at kæmpe i UFC (verdens største MMA-organisation, red.) og også har landet ret lukrative kampe i UFC. Det glæder jeg mig til at fortælle om, siger han.

Og selvom han ikke længere skal kæmpe, er projektet om Fighterhuset på Falster ikke droppet.

- Der venter en spændende udfordring for mig og min familie fremadrettet. Huset er også en del af det, siger han om huset, han har renoveret med henblik på at huse kæmpere, han skulle sparre med.

Mark O. Madsen og hans familie i deres hus i forbindelse med optagelser til DR-serien "Fighterfamilien fra Falster" tilbage i 2021. Foto: Claus Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Afviser ikke politik

Du har altid gået meget op i Falster, hvor du kommer fra, og der er jo kommunalvalg næste år. Er det noget, du kunne finde på at stille op til?

- Der er mange beslutninger, der skal træffes fremadrettet. Men om min fremtid ligger inden for erhvervslivet, politik eller noget helt tredje, ved jeg ikke.

Så du afviser ikke at gå ind i kommunalpolitik?

- Det gør jeg ikke. Jeg afviser heller ikke Folketinget.

Er det noget, der tænder dig?

- Det, der tænder mig rigtig meget, er at kunne give tilbage. Det her med at gøre noget godt for mennesker omkring mig og bidrage positivt - både til lokalsamfundet, min familie og mennesker omkring mig - giver mig meget personligt, siger han.

- Jeg er meget åben, og der er ikke noget, jeg vil bekræfte, og der er heller ikke noget, jeg vil afvise. Vi står ved en skillevej, og vi tager den derfra, lyder det fra Mark O. Madsen.

Blå bog

* Navn: Mark Overgaard Madsen.

* Født: 23. september 1984 (39 år) i Nykøbing Falster.

* Gift med Maria. Sammen har de børnene Magnus og Sofia.

* Han begyndte med at bryde som seksårig og blev senere Danmarks første professionelle bryder.

* Efter en lang karriere som græsk-romersk bryder på eliteniveau skiftede han i 2018 sportsgren til kampsporten MMA.

* Fighternavn: The Olympian.

* MMA-karriere: 14 kampe og 12 sejre heraf 4 sejre i 6 lukrative UFC-kampe.

Udvalgte meritter i brydning:

* OL-sølv i 2016.

* VM-sølv i 2005, 2007, 2009 og 2015.

* VM-bronze i 2006.

* EM-bronze i 2014.

/ritzau/

UFC og Mark O. Madsen.
  • Mark O. Madsen fortæller, at det er blevet tid til at iføre sig det pæne tøj fremfor at fortsætte med at optræde i bar overkrop. Foto: Jan Knudsen
  • Her ses en 14-årig Mark O. Madsen inden hans første VM i 1999. Foto: Finn Jørgensen
  • OL i Rio 2016 - Brydning finale
    Mark O. Madsen fik OL-sølv i Rio 2016. Det var Danmarks første medalje ved OL i brydning i 68 år. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
  • Mark O. Madsen og hans familie i deres hus i forbindelse med optagelser til DR-serien "Fighterfamilien fra Falster" tilbage i 2021. Foto: Claus Hansen
Annonce
Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Guldborgsund

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

112

Uheld på Sydmotorvejen: Person kørt på sygehuset

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer

Guldborgsund

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Sport

Øv! Lokalt OL-håb misser EM-guld

Indland

Borgere får sendt nye beredskabsråd som digital post

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Sport

Vil spolere oprykningsfesten i Esbjerg

Lokal nyt

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Lolland

Stor cykelfest i byen: Lukker flere veje lørdag

Sport

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Sport

Tyskland med storsejr i EM-åbning

Vejret

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne