Messi-vikarer scorer fem mål i Barcelona-sejr

FC Barcelona viste lørdag aften, at holdet skam godt kan vinde fodboldkampe uden superstjernen over dem alle, Lionel Messi.

Hjemme på Camp Nou gennembankede Primera Divisions førerhold således bundholdet Real Mallorca med 5-0, selvom den argentinske fodboldtroldmand efter scoringer i de seneste 19 ligakampe på stribe måtte sidde ude med en skade.

Messi pådrog sig skaden i sidste uge i 2-2-udekampen mod Paris Saint-Germain i Champions League-kvartfinalerne, og det er endnu uvist, om han bliver klar til returkampen mod den franske klub i næste uge.

Hvis det ikke sker, kan FC Barcelona om ikke andet glæde sig over, at afløserne i angrebet mod Mallorca høstede megen selvtillid.

Sejren blev grundlagt i en medrivende første halvleg, hvor Cesc Fabregas og Alexis Sánchez, to af Barcelonas normalt knapt så roste spillere, skiftedes til at agere målscorer og oplægger.

Målfesten begyndte efter 20 minutter, da Sanchez efter en et-to kombination lagde op til Fabregas' åbningstræffer, og spanieren sagde tak for hjælpen to minutter senere.

Oplægget var dog ikke helt frivilligt, idet Cesc Fabregas' afslutning blev pareret af Mallorca-målmanden Dudu Aouate, inden Alexis Sánchez sendte returbolden i mål til 2-0.

Otte minutter før pausen var Sanchez igen den glade oplægger til Fabregas' 3-0-scoring, og to minutter senere gengældte den tidligere Arsenal-spiller tjenesten ved Sanchez' 4-0-scoring.

Da FC Barcelona indledte anden halvleg med at score til 5-0, var det overraskende ved det ikke så meget, at målscoreren igen var Cesc Fabregas, der således blev noteret for et hattrick.

Det usædvanlige var, at oplægget denne gang ikke kom fra Alexis Sánchez, men derimod anfører Andrés Iniesta, der udnyttede elendig boldomgang i Mallorca-forsvaret til at snige sig til en assist.

Samme Iniesta blev i øvrigt udskiftet kort tid efter, og efter 65 minutter var det hattrick-helten Cesc Fabregas' tur til at forlade banen til stående klapsalver.

Begge skulle uden tvivl spares til kampen mod Paris Saint-Germain, og Barcelona stillede da også op med adskillige reservespillere mod Mallorca.

De store følelser var i spil på Camp Nou, eftersom Barcelonas cheftræner, Tito Vilanova, vendte tilbage til hjemmebanen efter at have gennemgået behandling for kræft i New York.

Efter 70 minutter kom et andet stort bifald, da den franske forsvarsspiller Eric Abidal blev skiftet ind til sin første optræden for FC Barcelona siden februar sidste år.

Eric Abidal fik for et år siden foretaget en levertransplantation, efter at han i 2011 fik konstateret leverkræft.

FC Barcelona fører Primera Division med 78 point for 30 kampe, hvilket er 13 point mere end nummer to, Real Madrid.