Michael Knudsens afskedskamp endte med dansk nederlag

En norsk kontramaskine kørte fredag aften hen over de danske håndboldherrer i Aalborg.

Derfor endte det med et dansk nederlag på 31-32 til Norge i træningsturneringen Golden League.

Det var Michael V. Knudsens sidste kamp på landsholdet, og stregspilleren åbnede ballet i sin afskedskamp med sit mål nummer 795 i karrieren. Det var til stillingen 1-1.

De to arvefjender fulgtes pænt ad til pausen, hvor stillingen var helt lige - 14-14.

Der skulle gå hele 35 minutter af kampen, før man så det første mål fra Mikkel Hansen til dansk 17-16-føring.

Norge blev dog ved med at løbe kontra mod danskerne, som ikke var særligt gode til at løbe med hjem.

Ulrik Wilbek tog en timeout bagud med 19-24, og landstræneren krævede hurtigere tilbageløb i det danske forsvar, og det hjalp lidt på det danske spil.

Det hjalp dog ikke, at Anders Eggert brændte to straffekast i træk. Det plejer ellers at være en disciplin, fløjen mestrer til perfektion.

En velspillende Bo Spellerberg fik med sin syvende scoring reduceret til 24-28.

Det var første gang, at KIF Kolding København-spilleren lavede syv mål i samme kamp for landsholdet. Spellerberg endte på otte scoringer i kampen og blev dansk topscorer.

Henrik Møllgaard var også med til at holde liv i det danske håb i slutminutterne. Fra en position som højreback reducerede han flot til 28-30 med seks minutter igen.

Mikkel Hansen vågnede lidt op og fik scoret til 29-30, så kampen udviklede sig til lidt af en gyser til slut.

Men Norge blev ved med at trække fra. Magnus Gullerod gjorde det til 31-29 til Norge, og efterfølgende brændte Mikkel Hansen et forsøg.

Norge kom yderligere foran, men danskerne kom igen og fik reduceret til 31-32. Men tættere på kom Danmark ikke, for Mikkel Hansen brændte endnu et forsøg i slutsekunderne.

Tidligere fredag vandt Slovenien overraskende 27-26 over Frankrig. Søndag mødes Danmark og Frankrig i den sidste kamp ved Golden League-stævnet.