Midtjyder sender walisere hjem med øretæve

FC Midtjylland er klar til næste runde i Europa League-kvalifikationen efter storsejr i Herning.

FC Midtjylland havde som ventet ingen problemer med at spille sig videre i europæisk fodbold, da walisiske The New Saints torsdag aften gæstede Herning.

FC Midtjylland vandt returopgøret 5-2, og efter en 3-1-sejr i Wales avancerer midtjyderne med samlet sejr på 8-3.

Dermed er midtjyderne klar til tredje kvalifikationsrunde i Europa League, hvor det portugisiske mandskab Vitoria Guimaraes venter.

Midtjyderne satte hurtigt tingene på plads i Herning. I kampens 23. minut åbnede Sylvester Igboun målscoringen, og bare et minut senere blev det 2-0 ved Jude Nworuh.

Danny Olsen var på pletten - fra straffesparkpletten - efter godt en halv time, og så skulle sejren sådan set blot køres i hus.

Træner Glen Riddersholm kunne spekulere i at spare spillere og skiftede anfører Jakob Poulsen og målscorer Igboun ud i pausen.

Alligevel fortsatte den midtjyske dominans. Jude Nworuh øgede til 4-0, inden Alex Darlington reducerede for gæsterne.

I slutminutter fik The New Saints lov at reducere en gang mere, inden indskiftede Mads Hvilsom slog 5-2-sejren fast.

FC Midtjyllands næste opgave i Europa League bliver altså portugisiske Vitoria Guimaraes. De to mandskaber mødes første gang den 28. juli og spiller returopgør den 4. august.