Mie Skov videre - Bentsen færdig i OL-kval

Bordtennisspilleren Mie Skov kæmper for en plads ved OL i London, og danskeren tog torsdag eftermiddag et stort skridt på vejen mod en af i alt 11 OL-pladser.

Mie Skov kunne tåle at tabe sin sidste kamp i gruppespillet mod bulgareren Sibel Remzi, hvis bare hun vandt to sæt. Men Mie Skov sejrede i stedet med 4-1, og så var sagen klar.

Den 25-årige syvdobbelte danske mester går videre på en andenplads i gruppen efter franske Xian Yi Fang, som også er blandt de 32 bedste ved kvalifikationsstævnet i Luxembourg.

Hvis Mie Skov vinder tre kampe i træk enten fredag, lørdag eller søndag, er hun klar til sommerens OL-slutrunde. Der uddeles fire OL-billetter fredag og tre både lørdag og søndag.

Hos de danske herrer er Allan Bentsen og Jonathan Groth derimod færdige i turneringen. Bentsen havde kun en teoretisk mulighed for at gå videre i turneringen efter onsdagens to nederlag.

Selv om Bentsen vandt sin sidste gruppekamp med 4-1 i sæt over slovakken Peter Sereda, var det akkurat ikke nok til at gå videre som toer i gruppen. Det havde krævet en endnu større sejr over slovakken.

Jonathan Groth, som tabte sin åbningskamp og vandt sin anden kamp torsdag, kunne gå videre, hvis han vandt mindst 4-1 i sæt i den tredje og sidste gruppespilskamp mod Bartosz Such.

Men Groth tabte 0-4 i sæt til den overlegne polak, og den 19-årige dansker er dermed færdig i turneringen.

Hvis kvalifikationen i den europæiske OL-kvalifikation glipper for Mie Skov i weekenden, har hun ligesom Bentsen og Groth chancen igen i maj, når der afholdes verdenskvalifikation i Doha i Qatar.

Michael Maze er allerede sikret en plads ved OL i kraft af sin høje placering på verdensranglisten.