Annonce
Sport

Mikkel Mac dobbelt verdensmester

Foto: Privatfoto: Frands von Würden

Mikkel Mac sikrede sig i weekenden verdensmesterskabet i Maserati World Series ved sjette og sidste afdeling på Yas Marina i Abu Dhabi.

Den 20-årige racerkører fra Nykøbing sikrede sig VM-titlen for kørere under 30 år samt VM-trofæet for kørere uden eget team. Det samlede mesterskab gik til belgiske Renaud Kuppens, som sikrede sig titlen efter første løbsdag torsdag.

Allerede den første dag viste Mikkel, at han var kommet for at vinde mesterskabet, da han i begge træninger kørte rigtig hurtigt rundt på den imponerende Yas Circut. Ved den anden træning præsterede Mikkel Mac at sætte hurtigste tid af alle, og dermed var der langt op til en spændende kvalifikation.

Kvalifikationen forløb dog ikke helt som Mikkel Mac og resten af teamet havde håbet, da bilen fik mekaniske problemer som gjorde. Derfor måtte Mikkel Mac køre kvalifikationen med en defekt gearkasse, hvorfor han måtte tage til takke med en placering som nummer syv.

I det anden kvalifikationsløb fik temaet gjort reservebilen klar i tide, og så kunne Mikkel Mac igen bevise at når bilen virker, så er han en af de absolut hurtigste i feltet. Med reservebilen fik Nykøbing-køreren nemlig kørt sig ind på en tredjeplads.

Der var således langt op til en spændende finale med de efterfølgende tre løb, der skulle afvikles før der kunne kåres en ny verdensmester i de tre forskellige kategorier - titlen som samlet verdensmester, titlen som verdensmester for kører uden eget team og titlen som verdensmester for kørere under 30 år i Maserati World Series.

Fantom omgange

I race 1 havde Mikkel Mac startposition som nummer syv, og der var en intens kamp om pladserne. I det tætte race blev Mikkel ramt af en konkurrent og faldt herefter tilbage i feltet, men med hård kamp og et par fantom omgange af den unge falstring fik han kørt sig op og sluttede på en flot femteplads, og fik dermed holdt sin nærmeste konkurrent Alan Simoni bag sig, som sluttede som nummer seks.

I andet løb kom Mikkel Mac igen i mekaniske problemer med sin bil, da trækakslen knækkede og dermed måtte udgå fra løbet.

Han valgte at få lavet reservebilen, da den fungerede rigtig godt. Mekanikerne fik god tid til at reparere bilen, da tredje og sidste løb blev afviklet dagen efter.

Det tredje løb skulle vise sig at blive den største dag for Mikkel Mac som racerkører. Alt som planlagt og Mikkel Mac sluttede på en andenplads, som var nok til at sikre ham VM-titlen i Maserati World Series for kørere uden eget team og titlen for kørere under 30 år.

- Jeg er så glad. Det er helt ubeskriveligt at stå med følelsen af at være verdensmester. Kan kun takke teamet, folkene omkring, som hjælper mig og gør det her muligt for mig. Jeg vil sende en speciel tak til alle sponsorerne, BM Steel Construction, Intercargo, KF Entreprise, Euro-Workers, RevisorHuset og mange flere, fortæller en meget stolt og rørt Mikkel Mac - Danmarks nye verdensmester i motorsporten.

  • Foto: Privatfoto: Frands von Würden
Annonce
Sport

Skuffende EM-start: Danmark smider føring

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

Sport

Skuffende EM-start: Danmark smider føring

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Guldborgsund

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

112

Uheld på Sydmotorvejen: Person kørt på sygehuset

Guldborgsund

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer

Indland

Borgere får sendt nye beredskabsråd som digital post

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Sport

Øv! Lokalt OL-håb misser EM-guld

Lokal nyt

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Sport

Vil spolere oprykningsfesten i Esbjerg

Sport

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Lolland

Stor cykelfest i byen: Lukker flere veje lørdag

Vejret

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne