Nervøs Djokovic i semifinalen: Må være bedre mod Nadal

Novak Djokovic viste tegn på nerver, da den serbiske verdensetter onsdag spillede sig videre til semifinalerne ved French Open.

Djokovic vandt med 6-3, 7-6 og 7-5 over tyske Tommy Haas, men favoritten havde svært ved at få afgjort kampen. De mange nerver lover ikke godt for det kommende opgør mod den forsvarende mester Rafael Nadal i semifinalen.

- Jeg bliver nødt til at forbedre mit spil i næste kamp. Nadal er i storform, men min sejr over ham i Monte Carlo har givet mig selvtillid. Jeg er positiv, siger Djokovic.

Serberen startede med stort overskud mod Tommy Haas og var næsten suveræn i sine egne servepartier. Hele otte gange vandt Djokovic sit eget serveparti uden at tabe en eneste duel til sin ellers velspillende modstander.

Haas gjorde det nemlig godt, og tyskeren var på vej til at nappe andet sæt, som blev afgjort i en tiebreak. Tommy Haas førte 4-2, men tabte alligevel tiebreaken med 5-7.

Kampen så ud til at nå en mental afgørelse, da Novak Djokovic brød Haas' serv og bragte sig foran med 2-1 i tredje sæt. Men tyskeren fik rejst sig og brudt tilbage på sin første breakbold i hele kampen.

Djokovic kom dog foran med 5-3 og lignede en sikker vinder, men så satte nerverne ind. Haas fik afværget en matchbold og udlignet til 5-5, før Djokovic brød tilbage og vandt kampen.

Djokovic' kommende modstander Rafael Nadal slog Stanislas Wawrinka i sin kvartfinale. I den anden semifinale møder David Ferrer og hjemmebanehåbet Jo-Wilfried Tsonga hinanden.