NFH klynger sig til spinkelt europæisk halmstrå

Den første sejr i European League i denne sæson, blev sikret søndag aften.

NYKØBING: Det er fortsat muligt for NFH at gå videre i European League, men muligheden er nok mere teoretisk, end den kan lade sig gøre i praksis.

NFH leverede deres del af opgaven ved at besejre ungarske Praktiker-Vác hjemme i Spar Nord Boxen, men et par timer forinden slog Storhamar, hjemme i Norge, meget sikkert kroatiske Podravka, og dermed er det nu det nu, med al sandsynlighed, det kroatiske mandskab, som NFH, med to kampe tilbage, skal forsøge at fravriste en kvartfinaleplads.

Men det bliver svært. To sejre skal der til i de sidste to kampe, og så skal Praktiker-Vác slå Podravka på udebane.

Det ser svært ud.

Falstringerne fik dog trods alt slået hul på pointkontoen, efter tre kampe uden sejr.

Hjemmeholdet havde teten i det meste af første halvleg, hvor man hele tiden formåede at holde ungarerne på behørig afstand, på trods af, at især overtalsspillet lod noget tilbage at ønske.

I perioder førte NFH med fire scoringer, men kunne ikke ryste gæsterne helt af, og føringen på 17-15 ved pausen var et mål eller to for lille.

Firemålsføringen blev genetableret straks fra anden halvlegs start, men så fulgte en periode, hvor der blev brændt tre helt åbne målchancer, og igen var overtalsspillet heller ikke skarpslebent, da Praktiker-Vács store profil Luca Csikos sad i straffeboksen.

Med fire mål i træk fik ungarerne igen kontakt ved stillingen 19-19, da Amalie Wulff fik en over snuden uden at dommerne så forseelsen.

NFH bragte sig foran igen, og fik i kraft af nogle gode redninger af Catharina Broch, der havde afløst Cecilie Greve i målet, og syv mod seksspil i den modsatte ende, skabt den fornødne afstand til stillingen 24-20.

Den ungarske træner Gabor Herbert tog en timeout ved stilingen 26-21, men det hjalp ham ikke.

Ungarerne kom ikke tættere på, og NFH vandt med 32-27.

Næste kamp for NFH er på onsdag i Håndboldligaen på udebane mod Viborg HK, og på søndag går turen til Storhamar i European Leagues næstsidste gruppekamp.

• Amalie Wulff var stærkt spillende, da NFH vandt sin første europæiske sejr i denne sæson. Foto: Hans Kurt Frederiksen

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

112

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne

112

Fandt benzindunk: Natlig brand er formentlig påsat

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne