Polen sikrer Danmark matchbold mod Sverige

Danmark kan fuldende miraklet og sikre sig en plads i EM-semifinalen, hvis holdet besejrer Sverige.

Så er det utænkelige virkelighed. De danske håndboldherrer kan med en sejr over Sverige spille sig i EM-semifinalen. Det er en realitet, efter at Polen har slået Tyskland 33-32.

Det skete efter et sandt drama, hvor tyskernes Dominik Klein fik et rødt kort ved stillingen 31-31, fordi han sendte polakkernes Krzysztof Lijewski i gulvet på en kontra.

Det blev afgørende for kampens resultat, fordi Polen kunne spille i overtal i de sidste minutter.

Danmark var i den situation inden kampen, at polakkerne skulle vinde eller tage mindst et point fra tyskerne, før vejen til semifinalen var banet.

Det kræver dog fortsat en dansk sejr over Sverige, for ellers er den polske hjælp nyttesløs i den sammenhæng.

Tidligere i EM-turneringen var det nærmest utænkeligt, at Danmark ville kunne nå at spille med om medaljerne, men miraklet kan nu lade sig gøre.

Polakkernes målmand Piotr Wyszomirski stod en god kamp og reddede i flere situationer Polen.

Tyskerne havde i afgørende perioder svært med at score over for et tændt polsk forsvar, og dermed missede Tyskland den tredje chance i træk for at spille sig i semifinalen.

I mellemrunden har Tyskland også tabt til Danmark og spillet uafgjort mod værtsnationen Serbien, så de fire point tyskerne tog med fra sejre i det indledende gruppespil endte med at være meget lidt værd.

Nu kan Danmark, der gik ind til mellemrunden med nul point efter nederlag til Serbien og Polen, i stedet tage semifinalepladsen med en sejr over svenskerne.

I mellemrunden har Danmark vundet de to foregående kampe over Makedonien og Tyskland.

Danmarks kamp mod Sverige fløjtes i gang klokken 18.15 i Beogradska Arena.