PSG tildeler Solskjær første nederlag i United

PSG-angriberen Kylian Mbappe viste sin fart og målnæse, da den franske angriber gjorde det 2-0 ude mod Manchester United. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Efter 11 kampe uden nederlag indkasserede Ole Gunnar Solskjær første nederlag som Manchester United-manager.

Ole Gunnar Solskjærs stime som ubesejret Manchester United-manager er bremset i denne omgang.

I sin 12. kamp som midlertidig manager tabte Solskjær og United den første af to ottendedelsfinaler i Champions League med 0-2 hjemme til Paris Saint-Germain.

Inden nederlaget til PSG var det blevet til 10 sejre i 11 kampe, og kun Burnley havde spillet lige op med United i Solskjærs eventyrlige start.

Tirsdag var det aldrig tæt på at blive Uniteds fodboldaften foran 74.074 tilskuere på Old Trafford, hvor også David Beckham sad med en af sine sønner.

PSG åbnede kampen bedst, til trods for at parisernes angrebsstjerner Neymar og Edinson Cavani var ude med skader.

Det betød, at meget af det offensive ansvar var lagt over på angriberen Kylian Mbappe, og han var veloplagt og farlig i det meste af kampen.

Også PSG-kantspilleren Angel Di Maria var i strålende spillehumør, og argentineren havde et nærgående langskud efter få minutters spil.

Hos United var det primært Marcus Rashford, de farlige aktioner skulle komme fra, og den engelske landsholdsangriber havde et drilsk skudforsøg fra en spids vinkel, men PSG-keeper Gianluigi Buffon var vågen ved forreste stolpe.

Efter et kvarter viste Uniteds midtbanespiller Paul Pogba fart og tryllerier på højrekanten, hvor PSG-stopperen Presnel Kimpembe blev rundtosset, inden Buffon igen tog sig af sagerne.

Det var generelt en hårdt spillet kamp, og dommeren uddelte i første halvleg fem gule kort.

United-backen Ashley Young legede tilmed med ilden, da han med et gult kort i banken med en skuldertackling sendte Di Maria ud over sidelinjen og ind i banden, der er placeret meget tæt på banen.

Dommeren fandt dog tacklingen reglementeret, så Young kunne blive på banen.

Det kunne Jesse Lingard og Anthony Martial til gengæld ikke, da begge United-angribere udgik med skader med få minutters mellemrum før og efter pausen.

Alexis Sánchez og Juan Mata kom ind i stedet for, men det var PSG-offensiven, som slog til to gange i starten af anden halvleg.

Efter 53 minutter sparkede Presnel Kimpembe PSG foran 1-0 efter et hjørnespark, hvor United-keeper David De Gea blev passiv på stregen og Nemanja Matic stoppede helt op og slap sin markering.

Derefter gik der syv minutter, før Mbappe viste sin hurtighed og spænede ind imellem de noget tungere United-stoppere Victor Lindelöf og Eric Bailly og gjorde det til 2-0. Oplægget stod Di Maria for med en syleskarp tværpasning.

Der stod PSG på alt i den periode, og kantspilleren Dani Alves og backen Juan Bernat hamrede blandt andre på mål.

Mbappe kunne kort efter have gjort det til 3-0, men De Gea reddede United fra den totale ydmygelse.

United forsøgte at fremskaffe en reducering, og Ander Herrera havde et skud fra distancen.

I slutminutterne fik Pogba sit andet gule kort og dermed marchordre, og det gør ikke returopgøret i Paris nemmere for United og Solskjær.