Randers slår Viborg og overtager serveretten i jagten på Europa

Mohammed Fuseini (til højre) scorede til 1-0 for Randers. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
I kampen om at nå Europa har Randers med to runder igen et point ned til Viborg, som kronjyderne slog 1-0.

Randers FC tog onsdag aften en stor skalp på hjemmebane mod Viborg FF.

I den direkte kamp om den øverste placering i nedrykningsspillet var kronjyderne bedst i en ikke specielt velspillet kamp og vandt 1-0.

Det betyder, at Randers overtager Superligaens syvendeplads, som udløser en playoffkamp om europæisk deltagelse i næste sæson.

Viborg dumper ned som nummer otte og er et point efter kronjyderne med to runder igen.

Kønt var det imidlertid ikke i onsdagens opgør. Første halvleg var længe en sløj omgang, hvor ingen af de to hold var i nærheden af at komme frem til noget som helst farligt.

Pulsen kom en smule op efter en halv time, da Viborgs Serginho følte sig snydt for et indkast og lod sig provokere af John Björkengren, der ikke ville give ham bolden.

Om det var den episode, der satte fut i tingene, er umuligt at sige, men i hvert fald scorede Randers fem minutter senere.

Mohamed Fuseini trillede frækt kuglen mellem benene på Jeppe Grønning, tog et par træk og hamrede den i nettet fra kanten af feltet.

Ganske fortjent var det, for Viborg havde ikke lignet et hold, der vil spille i Europa i næste sæson. Der manglede sammenhæng i spillet, og defensiven virkede usikker.

Anden halvlegs begyndelse var komplet anderledes end første halvleg. Spillerne på begge mandskaber virkede langt mere tændte, og der var flere benhårde dueller, som gjorde spillet urytmisk og intenst.

Den underholdende fase varede dog ikke længe.

Luften fes stille og roligt ud af ballonen, og igen blev der tale om fuldkommen ufarlig fodbold på midten af banen.

Anosike Ementa bragte ud af det blå lidt liv ind i kampen, da han efter et frispark headede kuglen på træværket - men ind ville den ikke, selv om Viborg trykkede godt på i slutfasen.

• Superliga: Randers FC - Viborg FF

Andreas talte for kongen: - Pulsen var høj