Real Madrid måtte have fat i tredjemålmand

Real Madrid med flere reserver på holdet storsejrede 4-0 over Auxerre. Christian Eriksen fik fuld spilletid i Ajax-sejr.

Det er ikke tit, at tredjemålmanden i en klub som Real Madrid kommer i aktion i Champions League. Men det skete onsdag aften, da hovedstadsklubben på hjemmebane vandt med 4-0 over Auxerre.

I slutningen af første halvleg blev Antonio Adan således skiftet ind i stedet for en skadet Jerzy Dudek, der havde slået sig i hovedet.

Den polske målmand havde ellers fået en sjælden chance af træner Mourinho, fordi den portugisiske Real-træner tillod sig at spare flere stamspillere, eftersom Madrid på forhånd var sikre på at slutte på gruppens førsteplads.

Selv fik Mourinho også en pause fra arbejdet, da han var henvist til tilskuerpladserne på grund af karantæne for at have instrueret sine spillere i at få røde kort i den seneste Champions League-kamp.

Han kunne se Karim Benzema lave et hattrick, da han gjorde det til 1-0, 3-0 og 4-0. Indimellem havde Cristiano Ronaldo blandet sig i målscoringen, da han gjorde det til 2-0.

I gruppens anden kamp havde danske Christian Eriksen fået chancen fra start hos Ajax, der på udebane slog Milan med 2-0.

Den unge danske landsholdsspiller spillede hele kampen og fik dermed på kort sigt glæde af trænerskiftet i den hollandske klub.

Det er ikke blevet til meget spilletid hidtil sæsonen under Martin Jol. Men Jol valgte at forlade jobbet i mandags, og den midlertidige afløser Frank de Boer havde altså fundet plads til Eriksen.

Danskeren havde et fint langskud i første halvleg, som Milan-keeper Amelia dog fik vippet over målet og til hjørnespark.

Inden for 10 minutter midtvejs i anden halvleg lykkedes det dog for Eriksens holdkammerater De Zeeuw og Alderweireld at passere Milan-målmanden.

Ajax slutter på gruppens tredjeplads og spiller Europa League efter jul.