Remis isolerer HB Køge og Lyngby i bunden

Med uafgjort 2-2 søndagens bundkamp har både HB Køge og Lyngby nu langt op til overlevelse i Superligaen.

HB Køge burde have sikret sæsonens blot anden sejr, men for mange misbrugte chancer og en Emil Larsen i målhumør betød, at Lyngby heldigt fik uafgjort 2-2 i søndagens kamp mellem Superligaens to dårligst placerede hold.

Pointdelingen betyder, at både HB Køge og Lyngby nu har lange udsigter til endnu en sæson i Superligaen.

Begge hold havde desperat brug for tre point for at holde kontakt med holdene på den rigtige side af nedrykningsstregen.

HB Køge og Lyngby har nu henholdsvis 11 og fem point op til Brøndby, der er lige over stregen.

Begge hold lagde afventende ud, og frygten for at tabe point i kampen op mod den rigtige side af nedrykningsstregen virkede stor, og der blev begået mange fejl.

Det passede HB Køge bedst, og holdet satte sig stille og roligt på begivenhederne. Bundproppen havde også første halvlegs største chancer, da Simon Makienok Christoffersen to gange var tæt på med hovedet.

De misbrugte chancer kom kort før pausen til at koste for HB Køge, da Lyngbys Emil Larsen tog sagen i egen hånd, satte et par HB Køge-forsvarere af og placerede bolden i det lange hjørne uden chance for Morten Haastrup i HB Køge-målet.

Målet var samtidig Lyngbys første skud indenfor målrammen.

Efter pausen blev det dog alle gode gange tre for Simon Makienok Christoffersen, da den lange HB Køge-angriber pandede et Bo Storm-indlæg i kassen.

Fem minutter senere burde gæsterne have bragt sig foran, men Lyngby-keeper Rune Pedersen diskede op med en flot dobbeltredning, da først Marcel Rømer og siden Simon Makienok Christoffersen var tæt på at score med hovedet.

HB Køge-spillerne var klart mest tændte og spillede betydeligt bedre end Lyngby i anden halvleg.

Belønningen kom, da Bo Storm direkte på frispark udplacerede Rune Pedersen.

Herefter blev HB Køge-chancerne større og større, og Superligaens bundhold burde have afgjort kampen, inden Emil Larsen med endnu et flot mål snød HB Køge for sejren og i stedet sikrede Lyngby det ene point.