Ribery bringer Bayern München nærmere toppen

Bayern München-spilleren Franck Ribery scorede kampens eneste mål hjemme mod RB Leipzig. Foto: Andreas Gebert/Reuters

Franck Ribery kom ind fra bænken og sørgede for en smal Bayern München-sejr på 1-0 hjemme mod RB Leipzig.

Bayern München-træner Niko Kovac havde held med sine indskiftninger i onsdagens 1-0-sejr hjemme over RB Leipzig i den tyske Bundesliga.

Indskiftede Franck Ribery scorede kampens eneste mål efter ihærdigt forarbejde af ligeledes indskiftede Renato Sanches.

Sejren bringer Bayern München tættere på Borussia Dortmund, der fører ligaen med 39 point efter 16 kampe.

Bayern München har på tredjepladsen 33 point ligesom Borussia Mönchengladbach, der indtager andenpladsen med en bedre målscore.

Dortmund tabte tirsdag ude til Düsseldorf og har dermed mistet tre point af det forspring, som topholdet havde opbygget.

Det lignede dog længe, at det ikke ville koste Dortmund så dyrt, da RB Leipzig og Yussuf Poulsen holdet nullet i de første 82 minutter.

Men i det 83. minut slog Ribery til med en smart finte, der snød to glidende Leipzig-spillere, og dernæst en klinisk afslutning.

Forarbejdet stod portugiseren Renato Sanches for, da han havde kæmpede sig vej ind i feltet og lidt heldigt fik bugseret bolden videre til Ribery.

I overtiden modtog begge hold et rødt kort. Først blev Leipzigs indskiftede midtbanespiller Stefan Ilsanker udvist efter et direkte rødt kort.

Og kort efter måtte Renato Sanches også forlade banen efter sit andet gule kort i kampen.

Leipzig er placeret på fjerdepladsen med 28 point efter 16 kampe.