Robin van Persie banker titlen hjem for United

Manchester United greb mandag aften den første af fem muligheder for at hjemføre det engelske mesterskab med en 3-0-sejr over Aston Villa.

Selv om de nærmeste forfølgere fra Manchester City fortsat har fem kampe tilbage før sæsonafslutningen, så er forskellen på 16 point så stor, at United ikke længere kan indhentes.

Storklubbens 20. mesterskabstitel blev sikret på en forrygende aften på Old Trafford, hvor publikum blev forkælet med et drømmemål og et hattrick fra Robin van Persie.

Den hollandske topscorer åbnede allerede guldfesten efter et minuts spil, da Ryan Giggs fra bageste stolpe dirigerede et indlæg fra højrebacken Rafael på tværs til van Persie, der let kunne score til 1-0.

Drømmetræfferen kom 10 minutter senere, da Wayne Rooney lagde bolden op over gæsternes forsvar, hvor hollænderen med en perfekt udført flugter hamrede United foran med 2-0.

Efter en halv time øgede Robin van Persie til 3-0, da Ryan Giggs førte bolden frem ad banen og fandt den målfarlige angriber.

Selv om flere forsvarsspillere forsøgte at blokere for skuddet, så fik hollænderen klemt bolden i mål helt ude ved stolpen.

Som en ekstra bonus ovenpå mesterskabet var de tre scoringer nok til at sende van Persie op som etter på Premier Leagues topscorerliste med 24 træffere. Det er et mere end Liverpools Luis Suarez, der muligvis står over for en længere karantænepause.

Aston Villa blev i den grad overrumplet af den aggressive start fra hjemmeholdet, og det stod hurtigt klart, at holdets fornemste opgave var at minimere nederlagets størrelse.

Efter 10 minutter havde gæsterne en chance for at udligne til 1-1 på en kontra, hvor Andreas Weimann spillede Christian Benteke helt fri, men congoleseren hamrede bolden over mål.

Kampen udviklede sig derfor til en underlig forestilling uden den store nerve, men det er United-manager Alex Ferguson, hans spillere og klubbens fans sikkert ligeglade med.

71-årige Ferguson har nu ført Manchester United til imponerende 13 titler i Premier League.