Roma holder presset på Juventus i Serie A-toppen

Roma holder presset på Juventus i Serie A-toppen Foto: POLFOTO/AP

Roma slog Udinese på udebane og er nu på samme pointtal som Juventus, der spiller tirsdag aften.

Roma insisterer på at udfordre Juventus i kampen om det italienske fodboldmesterskab.

Hovedstadsklubben indledte tirsdagens store program i Serie A med en udesejr på 1-0 over Udinese.

Dermed nåede Roma op på samme pointtal som Juventus, nemlig 39, men Torino-klubben kan dog bringe sig alene i spidsen for rækken med point i hjemmekampen mod Inter tirsdag aften.

Roma scorede sejrsmålet efter 17 minutter på et mål, som Udinese-spillerne protesterede voldsomt imod.

Francesco Totti sendte et frispark ind i straffesparksfeltet, hvor Davide Astori steg til vejrs og headede bolden på indersiden af stolpen.

Efterfølgende dumpede bolden - ifølge tv-billederne - lige netop ind bag målstregen til Roma-føring. Men hjemmeholdets spillere havde ikke set billederne og var uenige i dommerens beslutning.

I den resterende del af kampen havde Roma mest fokus på at forsvare føringen, og da Udinese savnede den sidste offensive kvalitet, blev kampen forholdsvis fattig på højdepunkter.

Seks minutter før tid følte Udinese sig snydt for et straffespark. Tv-billederne gav dem umiddelbart ret, men igen var dommerens skøn imod Udinese, og Roma kunne snige den knebne sejr hjem.

I Milano dummede værterne fra AC Milan sig. Milan kom ellers hurtigt foran 1-0, men gæsterne fra Sassuolo sejrede med 2-1. Den italienske landsholdspiller Simone Zaza blev matchvinder for udeholdet midtvejs i anden halvleg.

Bundproppen Parma overraskede efter seks kampe i træk uden sejr. Parma vandt hjemme 1-0 over Fiorentina, som i anden halvleg fik to spillere udvist. Og Fiorentinas tyske angriber, Mario Gómez, misbrugte endda et straffespark i første halvleg.

Napoli vandt 4-1 ude over bundproppen Cesena har på fjerdepladsen samme pointtal - 30 - som Lazio, der er nummer tre i kraft af bedre målscore.

Argentineren Gonzalo Higuain scorede to gange, Jose Callejon og Marek Hamsik hver en gang.