Ronaldo og Portugal tromler over Cypern

Cristiano Ronaldo sikrede med to mål og en assist Portugal en 4-0-sejr over Cypern, der ikke hjalp Danmark.

Danmark fik som ventet ingen hjælp af Cypern i kampen om førstepladsen i EM-kvalifikationsgruppe H.

Portugal vandt fredag aften 4-0 ude over Cypern og er nu på førstepladsen med 13 point i gruppen.

Cristiano Ronaldo blev helten for Portugal, da han med to mål og et oplæg gjorde sit til, at Portugal kunne revanchere det uafgjorte 4-4-resultat fra de to nationers første møde i gruppen.

Cyprioterne holdt ellers stand indtil godt 10 minutter før pausen, da Sinisa Dobrasinovic fik sit andet gule kort, efter at han havde ramt bolden med armen i det kriminelle felt, og dommeren korrekt dømte straffespark.

Cristiano Ronaldo var sikkerheden selv fra de 11 meter.

Efter udvisningen og føringsmålet blev portugiserne endnu mere dominerende, end de havde været hidtil.

Cyperns straffesparkfelt blev bombarderet med indlæg og langskud, men det undertippede hjemmehold formåede ikke desto mindre at begrænse Portugals føring til det ene mål, og dermed lurede overraskelsen faktisk i det meste af kampen.

I kampens slutning blev den portugisiske overmagt dog for stor. Cristiano Ronaldo lavede efter en lille dribletur i feltet sit og Portugals andet mål, og så var den kamp lukket.

Ronaldo havde kort efter sit andet mål også overskud til at assistere Hugo Almeida, som kunne gøre det til 3-0, inden Danny gjorde det til slutresultatet 4-0.

Portugal er nu på førstepladsen i gruppe H, hvor holdet med 13 point ligger ved siden af Norge, som fredag aften slog Island 1-0.

Det danske landshold får selv fornøjelsen af at møde Cypern på udebane den 7. oktober i EM-kvalifikationen.

Til den tid kan cyprioterne med deres kompakte og aggressive stil sagtens gå hen og blive en stor mundfuld for Danmark. Dertil kommer, at landstræner Morten Olsen og hans spillere traditionelt har det svært mod meget defensive hold

Danmark skal dog først møde Norge, og den kamp spilles på tirsdag i Parken.