Rusland viser EM-skarphed inden mødet med Danmark

Rusland har efter søndagens sejr seks point i mellemrunden og er tæt på en plads i semifinalen. Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix

Sverige smed en føring og spillede uafgjort mod Frankrig, mens Rusland vandt over Serbien ved EM i håndbold.

Ruslands håndboldkvinder ser stærke ud inden mandagens møde med Danmark ved EM i Frankrig.

Rusland snuppede mellemrundegruppens førsteplads med en sejr på 29-25 over Serbien.

Rusland har nu seks point og er tæt på en plads i semifinalen inden holdets to sidste kampe - hvoraf den ene er mod Danmark.

For Danmarks vedkommende var det vigtigt, at Rusland ikke bare spadserede sig til en sejr over serberne.

Det ville være bedst - set med danske briller - hvis russerne skulle bruge en masse kræfter med under et døgn til kampen mod Danmark.

Serbien var godt med i kampen frem til stillingen 9-9, men derefter stod der Rusland på det meste. Russerne var foran med 16-13 ved pausen.

Rusland var i kontrol i det meste af kampen, men kunne først slappe af til sidst i kampen efter en føring på 24-18.

B-kæden kørte sejren hjem, og serberne nåede aldrig at få skabt spænding til slut.

Der var til gengæld spænding i den anden kamp i gruppen tidligere søndag, hvor Sverige tørnede sammen med Frankrig.

En føring på tre mål med ti minutter tilbage af kampen var ikke nok for Sverige.

Frankrig kæmpede sig tilbage i en kamp, der med slutresultatet 21-21 endte med pointdeling.

Med resultatet er Frankrig oppe på fem point som nummer to i gruppen inden holdets sidste mellemrundekamp mod Serbien.

Sverige har tre point på tredjepladsen, hvilket gør udsigterne til en plads i semifinalerne lange, men ikke uopnåelige.

Sverige kom foran med 3-0 søndag, inden Frankrig scorede sit første mål. Herefter begyndte hjemmeholdet så at nærme sig svenskerne.

Med otte minutter tilbage af første halvleg fik Frankrig for første gang siden kampens start skabt lighed på måltavlen, da Pauline Coatanea på en kontra gjorde det til 8-8.

Udligningen fik for alvor det franske hjemmepublikum op af stolene.

Men svenskerne holdt stand og udnyttede en overtalsperiode til at bringe sig foran, så der ved pausen stod 14-11.

Anden halvleg startede, som den første sluttede. Sverige kom godt fra start og havde efter fem minutter udbygget føringen til fire mål.

Men ligesom i første halvleg tog franskmændene fat, og efter ti minutter var forskellen nede på to mål ved stillingen 18-16 i svensk favør.

Herefter fulgte ti minutter uden scoringer, inden Hanna Blomstrand, der til daglig spiller i København Håndbold, brød måltørken og gjorde det til 19-16.

Men så forsvandt svenskernes evne til at score mål for en stund. På fem minutter fik Frankrig ændret 16-19 til 19-19, og så var der lagt op til en spændende afslutning.

Med et minut tilbage havde Frankrig mulighed for at bringe sig foran. Men Orlane Kanors skud gik over målet.

Det gav Sverige 50 sekunder til at score sejrsmålet, men trods en timeout lykkedes det ikke svenskerne at sætte et målgivende angreb sammen, og kampen endte derfor uden vinder.

Danmarks kamp i mellemrunden mod Rusland spilles mandag klokken 18.