Sådan gik det danskerne ved OL fredag

De danske håndboldherrer sikrede Danmark en OL-medalje, da de blev klar til finalemøde med Frankrig.

Danmark hentede endnu en OL-medalje fredag, da de danske håndboldherrer sejrede i semifinalen over Polen. Dermed er Danmark sikker på at få enten guld- eller sølvmedalje i herrehåndbold.

Her er en oversigt over de danskere, der var i aktion i løbet af dagen:

Badminton - herresingle, semifinale: Viktor Axelsen - Chen Long.

Axelsen kunne på dagen ikke stille noget op mod den dobbelte verdensmester, som vandt 21-14, 21-15. Axelsen skal lørdag spille om bronze mod kineseren Lin Dan.

Kajak - firerkajak, kvinder, indledende heat og semifinale: Emma Aastrand Jørgensen, Ida Villumsen, Henriette Engel Hansen og Amalie Ringtved Thomsen.

Danskerne endte på tredjepladsen i semifinalen og er klar til lørdagens finale.

BMX - kvinder, semifinale: Simone Tetsche.

Danskeren, som i fjor vandt bronze ved VM, endte på en samlet syvendeplads og kom ikke videre til finalen. Hun blev revet med i et styrt i heat to og væltede selv i heat tre.

Golf - kvinder, tredje runde, 18 huller: Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen.

Nicole Broch Larsen gik en katastroferunde i 81 slag (ti slag over banens par) og raslede fra en delt femteplads ned som delt nummer 34 uden chance for at blande sig i medaljestriden. Nanna Koerstz Madsen gik runden i 72 slag, ét slag over par, og er samlet på en delt 15.-plads.

Håndbold - herrelandsholdet, semifinale: Danmark-Polen.

Efter et vildt drama med forlænget spilletid og sejr på 29-28 er Danmark klar til OL-finalen mod Frankrig på søndag.