Sådan gik det danskerne ved OL tirsdag

Den danske medaljemålsætning blev allerede opnået tirsdag med metal i badminton og sejlsport.

Tirsdagen blev dagen, hvor danske OL-atleter på badmintonbanen og i vandet ud for Rio sørgede for, at målsætningen om 10 medaljer bliver indfriet.

Sådan gik det for de danske atleter, som var i aktion tirsdag:

Badminton - damedouble, semifinale: Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl

Danskerne vandt 21-16, 14-21, 21-19 over de andenseedede kinesere og er klar til finalen mod de topseedede japanere. Dermed er de sikre på mindst sølv i Rio.

Kajak - Enerkajak 1000 meter, finale: René Holten Poulsen

Poulsen var regnet som et af de bedste bud på en medalje, men sygdom og græs i vandet medvirkede til, at han måtte nøjes med sjettepladsen i finalen.

Sejlsport - Laser Radial, Medal Race: Anne-Marie Rindom

Inden den afgørende sejlads lå danskeren nummer to og kæmpede med om guldet. En ottendeplads i en nervepirrende finalesejlads betød, at det endte med bronze.

Sejlads - 49erFX, 10. og 11.-sejlads: Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen

Danskerne vandt den tiende sejlads, blev nummer to i 11. sejlads og sluttede dagen af med en fjerdeplads i 12. sejlads. Dermed er de nu på en delt førsteplads sammen med to andre både inden torsdagens afgørende sejlads - det såkaldte medal race.

Sejlads - 49erFX, 10., 11. og 12. sejlads: Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck.

I tiende sejlads blev duoen blot nummer 18, mens det blev til en førsteplads i 11. sejlads og en andenplads i 12. sejlads. Samlet er Warrer og Lübeck nummer fem inden medal race. Men det står allerede nu fast, at duoen er for langt efter til at kunne vinde medaljer.

Banecykling - Omnium: Amalie Dideriksen.

Dideriksen sluttede sidst af alle i både 500 meter på tid og i disciplinen flyvende omgang, og hun dumpede i den samlede stilling fra fjerde- til niendepladsen.

Hun avancerede dog atter i klassementet i den sidste disciplin, som var pointløb. Dideriksen var klart feltets mest aktive rytter i pointløb, og tre gange lykkedes det at sætte feltet med en omgang. Hun endte med en samlet femteplads.

Atletik - 400 meter hæk, kvinder: Sara Slott Petersen og Stina Troest.

Mens Stina Troest må sige farvel til Rio med en for hende godkendt 15.-plads i semifinalen, er Sara Slott Petersen fortsat med i kampen om medaljer.

Europamesteren på distancen blev nummer to i sin semifinale og var næsthurtigst af alle øvrige løbere. Hun løber finale natten til fredag.