Salzburg bremser Esbjergs europæiske fest

Esbjergs europæiske fremfærd er stødt på sit første alvorlige bump, og hverdagen har indfundet sig i den vestjyske hovedstad, der ellers har summet af fodboldfest.

Det formstærke mandskab blev torsdag aften slået med 2-1 af Red Bull Salzburg, der både var bedre spillende og mere effektive end træner Niels Frederiksens nervøse tropper.

Så nyttede det ikke meget, at Pape Pate Diouf skabte lidt slutspænding med sin reducering i de sidste minutter.

Esbjerg blev langt hen ad vejen tvunget i knæ med sit eget våben - lynhurtige kontraangreb og evnen til at udnytte modstandernes fejl.

Fejl var der nemlig for mange af fra hjemmeholdet i en kamp, hvor kronprins Frederik var troppet op for at vise sin støtte til esbjergensernes Europa-togt.

Om spillerne blev tynget af den store begivenhed eller den friske luft er et åbent spørgsmål, men det kneb voldsomt med at styre bolden, der ikke blev behandlet særlig pænt.

Det er gift at smide boldene væk i fremdrift midt på banen, når modstanderne råder over en angrebsduo som Jonathan Soriano og Alan.

Men det var nøjagtigt, hvad vestjyderne gjorde allerede fra kampens første minutter og derefter igen og igen i en frustrerende forestilling for publikum på det fuldsatte stadion.

Mick van Buren, der havde en uheldig aften, lagde for med at sende bolden lige i fødderne på Soriano, der kunne spille Alan fri med en perfekt pasning, og inden der var spillet seks minutter, var gæsterne foran.

Andre havde det også svært. Van Burens angrebskollega, Mushaga Bakenga, flagrede rundt uden at sætte sig igennem, og Emil Lyng driblede sig for ofte fast i østrigernes høje og effektive pres.

Da Alan kort før pausen scorede igen, lignede det en klassisk dansk Europa Cup-oplevelse som i "gamle dage", hvor danskernes fejl bliver kynisk udnyttet af en modstander med større kvalitet i spillermaterialet.

Der var muligheder på dødbolde, og det var da også et hjørnespark, der førte til reduceringen, men østrigernes målmand Peter Gulacsi kom kun sjældent i alvorlige problemer.

I åbent spil manglede præcisionen til at spille sig igennem et Salzburg-hold, som træner Roger Schmidt havde forberedt godt, og så var der ikke mange højdepunkter at varme sig på i den fine fodboldarena.

Der er meget, der skal forbedres inden udekampen mod Elfsborg om tre uger. Men når ærgrelsen har lagt sig, kan Esbjerg-spillerne trøste sig med, at de allerede har vist, at de kollektivt kan ramme et noget højere niveau, end de gjorde mod Salzburg.