Selvmål sikrer Zenit uafgjort mod Atlético-reserver

Et spektakulært selvmål blev afgørende for, at Zenit Sankt Petersborg udlignede og spillede 1-1 hjemme mod Atlético Madrid i tirsdagens tidlige opgør i Champions Leagues gruppe G.

Det formstærke spanske mandskab var allerede inden kampen sikret avancement i den prestigefyldte turnering. Det kunne aflæses direkte på holdkortet, der i tirsdagens anledning var uden stjernenavne som Diego Costa og David Villa.

Fra kampens begyndelse var det tydeligt, at Atlético Madrid ikke behøvede point, mens hjemmeholdet med en sejr modsat kunne komme i en favorabel position inden sidste runde af gruppespillet.

Zenit sad tykt på bolden, men havde alligevel vanskeligt ved at spille sig frem til deciderede målchancer mod en solid spansk defensiv, som har kendetegnet udeholdet siden Diego Simeone overtog trænerposten.

Det gav en mindre spændende første halvleg, men efter pausen livede kampen op. Zenit fortsatte spildominansen, men små 10 minutter inde i anden halvleg straffede Atlético Madrid de ineffektive russere.

Ganske sigende skete det efter en situation, hvor Zenit ad flere omgange havde skudmuligheder. Men bolden blev opsnappet af det spanske forsvar, der med en enkelt aflevering sendte bolden frem til en fri Adrián López. 1-0 til gæsterne, der inden opgøret havde gjort rent bord i gruppen.

Målet tvang hjemmeholdet endnu længere frem på banen, og et kvarter før tid gav det pote.

Et indlæg fra højre side blev rettet af af den belgiske forsvarsspiller Toby Alderweireld og dalede i en bue mod mål. Umiddelbart ufarligt, men i målet gik landsmanden Thibaut Courtois helt galt i byen, og bolden sejlede ind til 1-1.

Resultatet betyder, at Atlético Madrid fortsat suverænt er i spidsen for gruppe G med 13 point, mens Zenit på andenpladsen har seks point.

Senere på aftenen spilles det resterende opgør i gruppen mellem Porto og Austria Wien, der har henholdsvis fire og et enkelt point inden runden.