Sen scoring gav Horsens sejr over Brøndby

Horsens var langt bedre end Brøndby i den sene søndagskamp, men østjyderne var tæt på at smide to point væk efter en straffesparksforæring til gæsterne.

Sejren blev sikret meget sent, men de tre point til Horsens lå i luften gennem stort set hele den sene søndagskamp, som østjyderne vandt 2-1 over Brøndby.

Det var helt i overensstemmelse med både spil, chancer og almindelig kvalitet, for Horsens dominerede klart i langt hovedparten af de 90 minutter, og kun en straffesparksforæring lukkede Brøndby ind i kampen undervejs.

Thomas Kortegaard sørgede dog for at retfærdigheden skete fyldest med et frisparksmål kort før tid.

Brøndby, der midt i balladen om klubledelsen var ubesejret i de seneste fire kampe, kom helt skævt i gang mod et aggressivt og velspillende hjemmehold.

Det var Horsens, som helt entydigt styrede kampen i en første halvleg, de vandt 1-0, og hvor kampen reelt kunne have været afgjort.

De to tidligere Brøndby-spillere på Horsens' midtbane, Martin Retov og Martin Spelmann, havde et klart overtag, og det var den tredje eks-Brøndby'er Morten Rasmussen, der sørgede for halvlegens eneste scoring.

Det var i virkeligheden et alt for lille udbytte af en flot første halvleg af Horsens, der flere gange tidligere i sæsonen er blevet straffet for sin manglende effektivitet. Og hvis Gilberto Macena og Issey Farran havde været skarpere foran mål på de store chancer, de tilspillede sig, så havde det været mindre betydningsfuldt, at holdet dummede sig grusomt straks efter pausen.

Hvad Andreas Augustsson tænkte på, da han upresset stoppede en ufarlig bold med hånden i eget felt, er svært at gennemskue, men fadæsen forærede Brøndby et straffespark, som Michael Krohn-Dehli udnyttede, og dermed havde gæsterne udlignet i en kamp, de slet ikke var med i.

Minuttet efter var det ved at gå helt galt, da Morten Rasmussen tabte bolden, men Alexander Farnerud afsluttede fornærmende sløset i situationen, hvor han havde al tid i verden til at bringe sit hold i vinderposition.

Det var en ganske udmærket fodboldkamp, og det var først og fremmest hjemmeholdet, der gjorde den god, men den tunge bane sugede spillerne tør for energi, og mod slutningen blev der længere mellem højdepunkterne.

Men med Thomas Kortegaards scoring fem minutter før slutfløjt sikrede Horsens sig tre meget vigtige point efter en kamp, hvor man med god ret kan sige, at det bedste hold vandt.

Skuffende EM-start: Danmark smider føring