Sen scoring sender Braithwaite og co. i pokalmørke

Martin Braithwaite og Middesbrough er ude af FA Cuppen efter nederlag hjemme til Brighton. Foto: Reuters/Scott Heppell

Middlesbrough og West Ham røg lørdag ud af FA Cuppen efter nederlag til henholdsvis Brighton og Wigan.

Middlesbrough var tæt på at tvinge Brighton fra Premier League ud i en omkamp i FA Cuppen lørdag.

En sen scoring fra Brighton slukkede dog pokallyset for Martin Braithwaite og co. fra den næstbedste række, og dermed avancerede Brighton til femte runde med en udesejr på 1-0.

Det var billetten til at komme blandt de 16 tilbageværende mandskaber i turneringen, der var på spil lørdag, og Braithwaite var med fra start hos Middlesbrough.

Danskeren lod sig imidlertid udskifte ti minutter inde i anden halvleg med Stewart Downing, da opgøret stadig var uden scoringer.

Det lignede også et målløst opgør og en ny kamp, men i overtiden fik Glenn Murray scoret og sikret Brighton 1-0-sejren.

West Ham fra den bedste række fik også en sort lørdag, da holdet tabte 0-2 ude til Wigan fra den tredjebedste række.

Her fik West Ham Arthur Masuaku udvist kort inde i anden halvleg, og Londonklubben måtte derefter se femte runde fordufte.

Swansea fra den bedste række måtte nøjes med 1-1 ude mod Notts County fra den fjerdebedste række, og holdene skal dermed spille en ny kamp.

Huddersfield fra Premier League må også ud i en ny kamp efter 1-1 hjemme mod Birmingham fra den næstbedste række.

Mathias "Zanka" Jørgensen var ude af truppen hos Huddersfield, mens keeper Jonas Lössl og Philip Billing var på bænken i kampen.

Det forhindrede dog ikke Huddersfield i at bringe sig foran 1-0, da Steve Mounié headede hjemmeholdet foran efter 21 minutter.

Allerede efter 36 minutter blev Billing så sendt på banen, da Danny Williams måtte lade sig udskifte med en skade.

På ægte pokalmaner kæmpede Birmingham sig dog tilbage og fik udlignet efter 55 minutter ved Lukas Jutkiewicz.

Pierre-Emile Højbjerg var med fra start hos Southampton, der hjemme sendte Premier League-holdet Watford ud af turneringen.

Jack Stephens bragte Southampton foran 1-0 efter blot fire minutter med en afslutning i feltet, og der blev ikke scoret mere i kampen.