Annonce
Sport

Serbien dukker håndboldkvinderne i rå muskelkamp

Det danske håndboldlandshold er kommet under pres ved VM i Serbien, efter at holdet onsdag aften tabte et stort drama med 22-23 til værtsnationen.

Danmark havde ellers chancen for at udligne i kampens sidste angreb, men Line Jørgensens afslutning blev klaret af Serbiens målvogter Katarina Tomasevic.

Dermed skal danskerne besejre Brasilien med to mål for at vinde den indledende gruppe, som er holdets officielle målsætning, og som formentlig vil give en nemmere modstander i 1/8-finalen.

Danskerne var forberedt på et fysisk slagsmål i den intime arena i Nis, og det var præcis, hvad de fik i de 60 minutter, som ingen kunne misunde det spanske dommerpar at lede.

Publikum blev holdt hen i åndeløs spænding helt indtil de sidste minutter af en kamp mellem to helt jævnbyrdige hold, der nægtede at trække sig ud som taber.

Det var tydeligt, at de danske spillere havde sidste års EM-nederlag til samme modstander frisk i erindring, for danskerne optrådte fra start mere afklaret og med mere konsekvens end for 12 måneder siden.

Der blev taget fat i forsvaret, og det varede mere end syv minutter, før hjemmeholdet fik scoret første gang - også fordi målvogter Rikke Poulsen viste stærkt spil mellem stængerne.

Men det djævelske ved at møde et hold som Serbien er, at det hele tiden er i stand til at æde sig ind i kampene på rå vilje og stor fysik.

Bakket op af en fyldt hal gik hjemmeholdet ikke i panik, selv om det indledte med en række tekniske fejl og dårlige afslutninger.

Til danskernes uheld leverede playmaker-stjernen Andrea Lekic en noget bedre præstation end hidtil i turneringen, og så er Vardar Skopje-spilleren en ordentlig mundfuld for et forsvar.

Men selv om serberne kæmpede sig op på en tremålsføring i første halvleg, holdt de danske spillere hovedet koldt og formåede at gå til pausen med uafgjort 12-12.

Serbiens landstræner, Sasa Boskovic, havde på forhånd gjort klart, at han først og fremmest frygtede danskernes kollektiv frem for enkeltspillere, og der havde han set rigtigt.

Det danske hold fordelte nemlig ressourcerne og spredte scoringerne ud på 10 forskellige spillere, men manglede den enkeltspiller, der på egen hånd kunne skabe problemer for modstanderen i en hel kamp.

Danskerne truede med at trække afgørende fra ved 19-17 midtvejs i anden halvleg, men oplagte chancer blev brændt, og så var hjemmeholdet igen klar til at slå tilbage.

Fem serbiske scoringer på stribe gjorde det til 22-19 til hjemmeholdet, og det blev lige akkurat for meget for de rødhvide, der nu skal revanchere sig på fredag mod Brasilien.

Annonce
Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Guldborgsund

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

112

Uheld på Sydmotorvejen: Person kørt på sygehuset

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer

Guldborgsund

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Sport

Øv! Lokalt OL-håb misser EM-guld

Indland

Borgere får sendt nye beredskabsråd som digital post

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Sport

Vil spolere oprykningsfesten i Esbjerg

Lokal nyt

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Lolland

Stor cykelfest i byen: Lukker flere veje lørdag

Sport

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Sport

Tyskland med storsejr i EM-åbning

Vejret

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne