Serena hvæsser kløerne inden US Open

Den tidligere verdensetter Serena Williams tilbage på vindersporet efter lang periode uden turneringssejr.

Caroline Wozniacki kan forvente hård konkurrence fra Serena Williams, når årets sidste grand slam-turnering, US Open, begynder om få uger.

Søndag slog Serena Williams, tidligere nummer ét på verdensranglisten og 13 gange vinder af en grand slam-turnering, Marion Bartoli fra Frankrig med sætcifrene 7-5, 6-1 i finalen i WTA Stanford Crown.

Det var den første turneringssejr til Serena Williams, siden hun vandt Wimbledon i 2010. I den mellemliggende periode har den yngste af Williams-søstrene været sat ud af spillet i næsten et år på grund af en fodskade.

- At komme tilbage og høre klapsalverne, når man går ind på banen, er noget at det, jeg har savnet mest, siger Williams.

I første sæt blev Serena Williams to gange brudt af Bartoli, men da Bartoli skulle serve sættet hjem ved føringen 5-4, lykkedes det for amerikaneren at vende kampen.

Hun vandt de otte efterfølgende partier og først ved stillingen 5-0 i andet sæt lykkedes det for Bartoli at pynte på nederlaget.

Dermed revancherede Serena Williams sit nederlag i fjerde runde i dette års Wimbledon-turnering til netop Bartoli. Selv om Serena Williams er dumpet langt ned på verdensranglisten, så viser søndagens sejr, at man skal regne med hende i US Open.

Serena Williams rykker med sejren op til omkring en 80. plads på verdensranglisten fra før nummer 169.

- Jeg hader de der trecifrede tal. Nu er målet at komme op i de encifrede, siger hun. Og formen er tilsyneladende til en placering blandt de allerbedste.

I kvartfinalen i den netop overståede turnering slog Serena Williams sikkert Maria Sharapova med 6-1,6-3. Sharapova stod for knap en måned siden i finalen i Wimbledon, som hun dog tabte.

US Open indledes den 29. august i New York.