Forventet storsejr over pointløse Ajax

Amalie Wulff spillede en fin anden halvleg i NFH's pligtsejr over bundholdet Ajax. Foto: Ingrid Riis
NFH kom på ret køl igen med den forventede hjemmesejr over bundholdet Ajax

NYKØBING: Ajax havde ingen point på kontoen inden mødet med NFH i Spar Nord Boxen, og det har de stadig ikke, her hvor kampen er afviklet.

Bundholdet fra Vesterbro i København, der nu har spillet 16 kampe uden at vinde, kæmpede mod overmagten i skikkelse af NFH, der vandt med 35-20.

Alt andet end en NFH-sejr havde da også været en gedigen sensation.

Gæsterne kom foran 1-0, men derfra tog NFH over og med fire scoringer i træk, satte de sig på kampen fra start.

NFH kom også foran 9-4 og 11-5, men tabte så koncentrationen i begge ender af banen, hvor der blev lavet lidt for mange tekniske fejl, og brændt lidt for mange åbne muligheder.

Pludselig fik Ajax sneget sig op på kun at være bagud med tre mål ved stillingen 13-10, men i slutsekunderne af første halvleg fik NFH dog med et par scoringer rettet lidt op på helhedsindtrykket, med en føring på 16-11.

Efter pausen meldte trætheden sig hos Ajax, og med en godt spillende Amalie Wulff, der kom ind som spilstyrer fra anden halvlegs start, kunne NFH hurtigt trække fra til en føring på 22-14, inden Ajax-træner Kasper Andersen tog en timeout, hvor han beordrede syv mod seksspil.

Det gav flere mål til Ajax, der havde held med at komme igennem forsvaret med en spiller mere på banen, samtidig med at NFH igen producerede for mange skønhedsfejl og flere unødige boldtab.

Udfaldet af opgøret og spænding kom der dog aldrig, og det bar stemningen i hallen også en smule præg af. Det var umiddelbart svært at hidse sig helt op over det, der foregik på banen, da alle udmærket godt vidste hvad vej pilen pegede forholdsvis tidligt i kampen.

I de sidste ti minutter faldt Ajax sammen, og NFH kunne øge til den forventede storsejr, der endte med at blive på 15 overskydende scoringer.

De to point til NFH betyder at den sikre fjerdeplads i Håndboldligaen blev fastholdt uden problemer.

Det bliver straks langt sværere på lørdag, hvor modstanderen er vicemestrene Odense på udebane.