Silkeborg hiver AGF med ned i bundkampen

Martin Svensson og Marvin Pourié afgjorde tingene for Silkeborg, da de rødklædte silkeborgensere sejrede 3-1 hjemme over AGF i fredagens sene superligaopgør.

Pourié scorede to gange, Svensson en enkelt gang, og så betød det mindre, at Dennis Flinta scorede selvmål efter 72 minutter.

Sejren blev grundlagt efter en stærk slutspurt af hjemmeholdet, der nægtede at give op i et opgør, der kunne være gået til begge sider.

Med sejren bringer Silkeborg sig op på 27 point, og man holder dermed fast i håbet om overlevelse. AGF ser imidlertid ud til at være gået i stå, og nederlaget var aarhusianernes sjette i 2013.

Fjerdepladsen synes langt væk, mens nedrykningsstregen rykker tættere på for Peter Sørensens tropper. Med sejre til de andre bundhold lørdag og søndag er AGF blot tre point fra stregen.

Begge hold var meget på bolden i kampens indledning, men hjemmeholdet havde svært ved at komme frem til chancer. Anderledes direkte var gæsterne fra Aarhus bedst personificeret i Osama Akharraz, der hamrede bolden på overliggeren efter fem minutter.

Og AGF's venstreside var virkelig i hopla i starten af kampen. Mikkel Kirkeskov var flyttet over på venstre back, hvor han fandt sammen i et godt samarbejde med Akharraz, som kastede flere farlige situationer af sig i første halvleg.

Silkeborg startede med Christian Holst på den offensive midtbane, og færingen, som ellers havde været ude af startelleveren siden november sidste år, var tæt på at bringe værterne foran efter en halv time, da han headede på mål fra tæt hold.

Efterfølgende havde både Hjalte Bo Nørregaard og Anders Kure chancen med hovedet, men også de manglede skarphed i afslutningerne.

Anden halvleg var noget mere livlig end den første, og specielt kampens sidste 25 minutter var en spændende og målrig affære.