Sociedad tæt på at nappe CL-plads fra fransk storhold

Med to drømmemål spillede Real Sociedad sig tirsdag aften helt tæt på Champions Leagues gruppespil med en sejr ude over franske Lyon.

Spanierne vandt det første playoff-møde med 2-0 efter fornemme scoringer fra Antoine Griezmann og Haris Seferovic.

Det lykkedes det unge spanske hold at stresse det franske storhold langt fremme på banen, og selv om Lyon havde bolden meget, så havde det talentfulde Sociedad-mandskab godt styr på franskmændene.

Spanierne havde haft flere nærgående forsøg, da Griezmann på akrobatisk vis bankede et indlæg fra Carlos Vela i mål til 1-0.

Drømmemålet blev fulgt op af endnu et fremragende mål umiddelbart efter pausen, hvor Haris Seferovic gjorde det til 2-0 på et langskud.

Midtvejs i anden halvleg var Lyon tæt på at reducere, da Maxime Gonalons satte hovedet på et hjørnespark og headede på overliggeren.

Selv om et fransk comeback virkede langt væk, så blev betingelserne gjort mere besværlige, da Milan Bisevac blev udvist lidt senere, efter at Lyons serber havde modtaget sin anden advarsel.

2-0-sejren betyder, at Real Sociedad har gode chancer for at avancere, når der er returkamp i Spanien om en uge.

I aftenens øvrige kampe vandt FC Nordsjællands banemænd fra Zenit St. Petersborg med 4-1 ude over Pacos Ferreira i Portugal. Tjekkiske Plzen slog hjemme Maribor med 3-1, mens PSV i Holland fik 1-1 mod AC Milan.

Derudover vandt kasakhiske Shakhter Karangandy med 2-0 hjemme over skotske Celtic.