Sønderjyske slår Ribe-Esbjerg trods søvnig afslutning

Sønderjyske førte med ti mål i anden halvleg, før holdet slap speederen mod bundholdet Ribe-Esbjerg.

Sønderjyskes håndboldherrer holder fortsat godt fast i en slutspilsplads efter sæsonens første 12 runder i Boxer Herreligaen.

Mandag aften vandt sønderjyderne den vigtige udekamp mod Ribe-Esbjerg med 27-22 efter også at have ført med fem mål ved pausen.

Forskellen på holdene skyldes blandt andet en stærk præstation af Sønderjyskes forsvar og en velspillende Anders Petersen målet.

Sejren kunne godt være blevet endnu større, efter at Sønderjyske førte med ti mål, men mod slutningen slap udeholdet speederen. Det medgiver Sønderjyskes Claus Kjeldgaard.

- Vi spillede 40 minutters koncentreret håndbold. De sidste 20 minutter viste vi juniornykker. Vi begyndte at tage nogle dumme afleveringer og afslutninger. Vi kunne egentlig bare have kørt dem over, siger Claus Kjeldgaard til TV2 Sport.

De to point sender Sønderjyske forbi GOG og Team Tvis Holstebro og op på sjettepladsen med 14 point. Det er to mere end HC Midtjylland, som ligger uden for slutspilsfeltet som rækkens nummer ni.

Ribe-Esbjerg ligger fortsat til at deltage i nedrykningsspillet. Holdet har fem point og er næstsidst.

Allerede tidligt i kampen begyndte det at gå gæsternes vej.

Sønderjyske fik efter 14 minutter skabt et forspring på tre mål, da Jonas Samuelsson bragede sin tredje scoring i kassen.

Ved pausen var føringen vokset til fem mål, og det var svært at se, hvordan hjemmeholdet skulle komme tilbage i kampen og få point.

Fra begyndelsen af anden halvleg voksede forspringet yderligere. Hjemmeholdet afsluttede simpelthen for svagt og smed for mange bolde væk. I den anden ende var Sønderjyske omvendt meget skarpere.

Derfor måtte Ribe-Esbjerg-træner Claus Uhrenholt efter 42 minutter tage en timeout for at sikre sig, at gæsternes føring på ni mål ikke voksede sig til en endnu større lussing.

Det hjalp tilsyneladende, selv om point aldrig var inden for rækkevidde. Mod slutningen slappede gæsterne også lidt mere af, mens Ribe-Esbjerg reddede en smule ære ved at vise koncentration i både forsvars- og angrebsspil.

Skuffende EM-start: Danmark smider føring